Gyász

2022.09.29. 16:55

Tragédia: nem ért haza Nyírtassról az egyetemi tanár

Baleset áldozata lett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Agrár- és Élelmiszergazdasági Intézetének igazgatója.

LTL

Az utolsó előadását Nyírtasson tartotta | Fotó: TÖOSZ

Tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Fogarassy Csaba egyetemi tanár, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Agrár- és Élelmiszergazdasági Intézet igazgatója. A szűkszavú, ám annál megdöntőbb hír után derültek ki a fájdalmas részletek.  

„Konferenciánkon részesei lehettünk klímaváltozásról és az energiakrízis gyakorlati kérdéseiről szóló lenyűgöző és megrendítő módon utolsó előadásának. Most kaptuk a szomorú hírt, hogy elhunyt dr. Fogarassy Csaba... A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt családjának” – olvasható a TÖOSZ közösségi oldalán. A szervezet szerda délután Nyírtasson szervezett regionális összejövetelt, onnan tartott hazafelé az előadó.

Halálos kimenetelű baleset áldozata lett az M3-as autópálya 50-es kilométerénél, a Budapest felé vezető úton, Kerekharasztnál. A Katasztrófavédelem összefoglalója szerint „a személygépkocsi egy elektronikai alkatrészeket szállító kisteherautó hátuljába csapódott, majd az árokba hajtott. A kocsiban csak a sofőr ült, akit egy arra járó, szabadnapos orvos segítségével a hatvani hivatásos tűzoltók emeltek ki a roncsból. Ők kezdték meg az újraélesztését, majd átadták a sérültet a kiérkező mentőknek, azonban az 51 éves férfi életét már nem lehetett megmenteni. A baleset miatt feltorlódott sorban egyébként több jármű - egy teherautó, egy kisbusz, egy kisteherautó és egy személykocsi - is egymásba hajtott. Ennek a karambolnak már nem volt sérültje”.

 

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Facebook-oldalára csütörtökön került ki a szomorú bejegyzés. A poszt alatt egykori kollégáitól és hallgatóitól is özönlenek a részvétnyilvánítások. „Olyan vezetőnk voltál, aki a szervezeti kultúrát az elfogadás, együttműködés irányába vitted, jól éreztük magunkat a vezetésed alatt, nagyon fogsz hiányozni” – fogalmazott az intézmény egyik munkatársa. „Egyike volt azon nagyon-nagyon kevés tanáromnak, akire felnéztem. Emlékszem, mikor szigorlatoztam nála, és kivételesen tényleg odatettem magam és tanultam, végül 5-ös lett (ami sokszor nem fordult velem elő…), azt mondta a vizsga végén nekem: felejtsen el mindent ebből, az élethez nem ez kell. Részvétem a családnak, nyugodjon békében” – emlékezett vissza egy korábbi hallgatója.

Fotók: police.hu
 

Dr. Fogarassy Csaba tagja volt egy jótékonysági szervezetnek, a First Budapest-Gödöllő Host Lions Klubnak. Az egyetemi tanár a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének kormányzójaként tevékenykedett 2021/2022-ben. Többször járt Szabolcs-Szatmár-Beregben, innen származott, ezer szállal kötődött a megyéhez. Emlékét megőrizzük.

Címkék#Nyírtass

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában