Nyíregyházi Állatpark

2022.11.29. 14:00

Jön a nagy mikulás-kaland az állatparkban

Hétvégén a mikulás még a cápákat is meglátogatja

Fotó: Dodó Ferenc

Szinte nem telik el úgy hét, hogy a Nyíregyházi Állatparkkal kapcsolatosan ne számolnánk be egy-egy zoológiai szenzációról: november elején indiai orrszarvú látta itt meg a napvilágot, nemrégiben pedig afrikai elefántborjúval gazdagodott a SóstóZoo, ezt pedig csak nagyon kevés park mondhatja el magáról. Nos, a sok-sok ritkaság a mikulás érdeklődését is felkeltette, ezért most szombaton és vasárnap az állatparkba látogat. Jönnek vele rénszarvasok, hóemberek és manók is, a gyerekek és a szülők nagy-nagy örömére. Az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón bepillanthattunk a díszletek és jelmezek közé, így bizton állíthatjuk, a park kreatív csapata ezúttal is kitett magáért! 

Szerettünk volna mosolyt csalni a kicsik arcára, s már hónapok óta ötleteltünk azon, hogyan tehetnénk különlegessé az idei mikulásvárást. Ekkor jött a Nagy Mikulás-kaland ötlete 

– mondta Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark osztályvezetője és hozzátette: igazi csapatmunkára volt szükség ahhoz, hogy hétvégére különleges hangulatot varázsoljanak a kifutók közé. 

– Már a belépéskor meglepjük a családokat, hiszen a 14 év alatti gyerekek mikulás-csomagot kapnak, majd a varázstérkép segítségével megtalálhatják a téli köntösbe öltöztetett tematikus helyszíneket. A nagyszínpadon Hóangyal-koncertet hallhatnak a vendégek, de mikulásanyó buborékshowja is biztosan vonzza majd a kicsiket. Az ázsiai elefántok mellett kap helyet Candyland – itt a nyalánkságok birodalmában lehet majd kalandozni. 

A Viktória-házban misztikus varázslatok várnak a gyermekekre, akik a hópárduc kifutójánál a grincs világában érezhetik majd magukat. A tradíciókat kedvelők hagyományos Betlehemet láthatnak és békebeli játékokkal játszhatnak a parasztudvarban, az India házban berendezett családi fotósarokban pedig nem csak szelfizni lehet a mikulással, de jelmezeket is magukra ölthetnek a vállalkozó kedvű gyermekek és szüleik. A karácsonyi ruhákon kívül hóember- vagy rénszarvasjelmezt is lehet választani. Mindezek mellett lesz almakaraván, menő, manós fókashow és megannyi kaland, aki pedig megéhezik, babgulyást, töltött káposztát, kenyérlángost, óriáspalacsintát, nyeles gofrit, kürtőskalácsot, fánkot és mézeskalácsot is kóstolhat, s persze ihat forralt bort és forró csokit is – mesélte a park szóvivője, aki ünnepi jelmezt öltve invitált mindenkit a SóstóZoo-ba, ahol a programok szombaton és vasárnap 10–15 óra között várják az érdeklődőket.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában