Futsal

2022.12.05. 20:54

Országra szóló meglepetést értek el a nyíregyháziak!

Az A’ Stúdió Futsal Nyíregyháza kétgólos hátrányból felállva legyőzte a Berettyóújfalut, a Nyírbátori SC Veszprémben szenvedett súlyos vereséget a futsal NB I. 14. fordulójában.

Idegenben aratott bravúrgyőzelmet a Nyíregyháza

Élvonalbeli futsalcsapataink igen sűrű decemberi programja a második mérkőzéséhez érkezett hétfőn és egyik gárdára sem várt könnyű feladat: az A’ Stúdió Futsal Nyíregyháza Berettyóújfaluba, a Nyírbátori SC Veszprémbe látogatott.

A nyíregyháziak nem kezdtek megilletődötten, ám bánhatták a gyenge helyzetkihasználást. Így is ők kerültek előnybe, miután egy kontra végén Varga Dániel lövését még hárította a hazai kapus, a kipattanót azonban Lakatos László a helyére pofozta. Noha óriásit küzdött a Stúdió, a Mezei-Vill így is egyenlíteni tudott még a szünet előtt.

Úgy tűnt, a hazai gárda érvényesíti a papírformát, miután a fordulást követően 3–1-re is vezetett már. A nyíregyháziak máshogyan gondolták! Gyorsan egalizált a Stúdió, a Berettyóújfalu öt a négy elleni játéka pedig megbosszulta magát, Szabolcsi Máté kapus, majd Ladányi Dávid és Gyügyei Zoltán is gólt lőtt üres kapuba. Két perccel a vége előtt még szépített az MVFC, ám Lovas Norbert csapata óriásit küzdött és megszerezte első olyan győzelmét, amit nem újonc ellen aratott. Mindezt a harmadik helyen álló, négyszeres bajnok Berettyóújfalu otthonában!

Futsal: NB I., 14. forduló
MVFC–A’Stúdió Futsal Nyíregyháza 4–6 (1–1)
Berettyóújfalu, v.: Tamási, Czene-Joó.
MVFC: Sándor – Rábl, Szabó, Takács, Rafinha. Csere: Mezei, Mező, Erdei, Nagy I., Iszák, Korcsmáros, Erdei, Nagy D., Duró. Vezetőedző: Trencsényi János.
Nyíregyháza: Szabolcsi – Ladányi, Varga, Krajnyák, Gyügyei. Csere: Petró, Hegyes, Gyulai, Kovács G., Lakatos P., Kovács E., Lakatos L., Pataki, Bagdi. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Gól: Rafinha (15., 24.), Nagy I. (30.), Nagy D. (38.), illetve Lakatos L. (12.), Varga (31.), Gyügyei (32.), Gyulai (35.), Szabolcsi (37.), Ladányi (38.). Kiállítva: Nagy D. (40.).

A Veszprém gyorsan előnybe került, ám a Bátornál Lakatos László a kipattanó labdát a kapuba lőtte. A bakonyiakkal kapcsolatban meg kell jegyezni, a forduló előtt úgy álltak második helyen, hogy ugyanannyi pontjuk volt, mint az éllovas Aramisnak. Meg is mutatták erejüket, az első félidőben nagyon közel kerültek a mérkőzés lezáráshoz, a második játékrészben pedig továbbnövelték előnyüket és magabiztosan nyertek.

A héten nem ez volt az egyetlen erőpróba csapataink számára. A Nyíregyháza csütörtökön a Haladást fogadja, míg a Nyírbátor pénteken látja vendégül a Magyar Futsal Akadémiát.

Futsal: NB I., 14. forduló
Veszprém–Nyírbátori SC 9–1 (4–1)
Veszprém, v.: Vass, Kondákor.
Veszprém: Spandler – Fridrich, Everton, Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Soós, Koncsol, Molnár, Dorogi, Bognár, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Bartha. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Nyírbátor: Tóth – Faragó, Szentes Bíró, Siska, Csoma. Csere: Opre, Kása, Szucsányi, Szabó, Kerekes, Mizsei, Lakatos, Hadházi, Orosz. Vezetőedző: Baksa Csaba.
Gól: Gerencsér (1.), Gavrilovics (4., 17., 25.), De Oliveira (5.), Molnár (23., 28.), Ábrahám (37.), Kerekes (38., öngól), illetve Lakatos (3.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában