Kultúra

2023.01.29. 15:30

Önfeledt szórakozás a négysávos túloldalán

Ideiglenes helyen, de a megszokott színvonalas programokkal várják a közönséget.

A Lili bárónő című nagyoperettet már a kulturális központban láthatja a közönség

Fotó: Pesti József

Bár a Váci Mihály Kulturális Központ egyelőre nem fogad látogatókat, nem kell lemondanunk a színházi előadásokról, koncertekről és kiállításokról, melyeknek hagyományosan a belvárosi intézmény ad otthont, rendezvényei ugyanis ideiglenesen új helyre, a négysávos másik oldalára költöztek.

Már tudják, hogy jól döntöttek

– Ahogy néhány éve a pandémia, úgy most, az energiaárak drasztikus emelkedése miatti bezárás alatt sem áll meg az élet nálunk. Ugyanúgy dolgozunk, mint eddig, csak éppen zárt kapuk mögött – mondta el lapunk érdeklődésére Mészáros Szilárd. A VMKK igazgatója hozzátette: az elmúlt hetekben folyamatosan azon dolgoztak, hogy a nehéz helyzet ellenére kulturális élményeket, önfeledt perceket ajándékozhassanak a közönségnek. Keresték, és a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében meg is találták azt a helyet, ahová beköltöztethetik a már korábban leszervezett programjaikat a kulturális központ újranyitásáig.

– Már a tavaly decemberi események visszajelzései is rendkívül pozitívak és biztatóak voltak, a közönség véleménye megerősített minket abban, hogy jól döntöttünk. A Lehozzuk önöknek a csillagokat! sorozat részeként a Bánfalvy Stúdió pénteken játszotta az Elvis, oltár, Miami, avagy fél millió dollár gazdát keres című vígjátékát, amire már hetekkel korábban elfogyott az összes jegy. Az emberek érezhetően igénylik a színvonalas programokat, ezt bizonyítja az is, hogy Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta Lelki immunerősítés című, február 22-ei előadására már csak néhány belépő maradt. Két nappal később, február 24-én a hazai poptörténelem tragikus sorsú csillagára, Cserháti Zsuzsára emlékezünk Szulák Andreával, Polyák Lillával és a Stúdió 11 Ensemble együttessel. Csak ismételni tudom önmagam: hál’ istennek, rendkívül gyorsan fogynak a jegyek – árulta el a szakember, aki a magyar kultúra napján munkája elismeréseként Bencs László Emléklapot vehetett át.

Márciusban nyit a mozi

Mészáros Szilárd tavaszi terveikről szólva elmondta: márciusban La femme fatale című koncertjét hozza el Nyíregyházára az eMeRTton-díjas Szűcs Gabi és zenekara, vendégük lesz Ónodi Eszter Jászai Mari-díjas színésznő. Valódi lelki és szellemi eledellel szolgál március 7-én Laáramlás című életműstory-estjével a Karinthy-gyűrűs humorista, zenész és buddhista pap, Laár András.

– Ha minden jól alakul, áprilisban visszatérhetünk a kulturális központ, és 15-én kiváló szereposztásban láthatják nézőink a Pesti Művész Színház Lili bárónő című nagyoperettjét. A társulat az előadás előtti napon, április 14-én háromszor adja elő népszerű, Rumini Ferrit-szigeten című gyermekelőadását. Természetesen a képzőművészetek kedvelőiről sem feledkeztünk meg, a népszerű kortárs festő, Hullan Bea monumentális alkotásaival készülünk a nyitásra.

– Bízom benne – árulta el végezetül az igazgató –, hogy a Krúdy Gyula Art Mozi március elsejétől újra fogadhatja a filmrajongókat. 
CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában