Mivel horgássz hideg vízben? – Ellenállhatatlan hideg vízi aromák

A meleg szobában, a kényelmes kanapén üldögélve Te csak a készülődés izgalmára és a kalandos fárasztásra tudsz gondolni? Ha a téli hónapokban sem hagy nyugodni a horgászszenvedélyed, ideje engedelmeskedni a vizek hívó szavának! A januári, februári horgászat egyik titka kétségkívül a csalizásban rejlik. A Sneci most eloszlatja a kételyeket a hideg vízi etetéssel kapcsolatban, olvass tovább!

Család-otthonPR cikk2023. 01. 30. hétfő2023. 01. 30.
Mivel horgássz hideg vízben? – Ellenállhatatlan hideg vízi aromák

Hangold az évszakhoz a csalit!

Miért ne használhatnád a nyáron jól bevált csalikat és etetőanyagokat télen is? Ezt a jogos kérdést bátran feltehetted magadban már a cikk címének olvasásakor. A válasz egyszerűbb, mint gondolnád. Gondolj csak bele például abba, hogy a hideg teavízben mennyivel több időbe telik feloldódni a cukornak. Nincs ez másképp az etetőanyagokkal és a téli hideg vizekkel sem. A nyári etetőanyagok a felmelegedő vizekre vannak specializálva, tökéletesen oldódnak és hatalmas felhőkben ontják magukból az aromákat. A hideg vizekben pedig kifejezetten téli vízhőmérsékletre hangolt etetőanyagokat, csalikat kell használnod, hogy ugyanazt a hatást érhesd el. Ezek a termékek hideg vízben is szuper gyorsan oldódnak, ráadásul koncentráltabb, intenzívebb ízekkel is rendelkeznek. A csalogatóbb aromák ilyenkor duplán szükségesek, hiszen a halak emésztése lelassul, jóval kevesebb mennyiségű táplálékot visznek be. Ezeket a szempontokat figyelembe véve kell megalkotnod a téli csaligyűjteményedet.A Sneci mindenre gondolt és hatalmas választékkal vár téli csali fronton is!

Etetési stratégia

Az etetési módszeredet is érdemes megváltoztatnod ebben az időszakban. Próbálj meg egyszerre egyféle etetőanyagot eljuttatni a kijelölt helyre, tehát válts koncentrált etetésre! Ezzel a technikával elősegítheted az aromák terjedését a vízben, amivel a kapitális példányokat is könnyedén a horoghoz csalogathatjuk.

Használjunk folyékony aromákat!

A speciális téli etetőanyag mellé sem árt egy pár csepp plusz aroma! A folyékony aroma, dip, spray termékekkel extra ízeket varázsolhatsz a csalidra. Kifejezetten ragadozókra és békés halakra tervezett aromákat is találhatsz, melyekkel megduplázhatod az esélyeidet.

Kísérletezzünk bátran!

Sajnos nincs egy titkos, bevált téli recept, amely minden halra és vízre érvényes. Érdemes egyszerre több ízesítést beszerezned, hogy különböző aroma harmóniákkal kísérletezhess. Keverj össze merész párosításokat és írd fel az eredményeket!

A téli horgászat elengedhetetlen kellékei a Sneci horgász felszerelések, ideje, hogy Te is beszerezd a kedvencedet!