Köszönöm, csak nézelődöm

2022.05.19. 10:20

Árulják az idei zöldborsót, de borsos áron

Virág- és zöldségpalánták, friss, idei érésű zöldségek széles választékát kínálták a szerdai piacon a kofák.

M. I.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Újdonságnak számított a hüvelyes cukorborsó, melynek kilóját 1500 forintért, a kovászolni való uborkáét 1000 forintért, a friss kelkáposztát, fejes káposztát 450, a karfiolt 800 és 500 forint közötti áron, a paradicsomot 800 és a fejes salátát 300 forintos áron kínálták. Az újkrumpli viszont olcsóbb lett, ezen a héten már 600 forintért is lehetett belőle vásárolni. 

A drága zöldségeket inkább csak nézegették a piacra kilátogatók. Egymás között arról beszélgettek a háziasszonyok, nyugdíjasok, hogy mennyire elszaladtak az árak. Paradicsom-, paprika-, padlizsán-, tök-, dinnye-, zellerpalánták kínálata is bőséges volt, az áruk nem sokat változott az elmúlt hetekhez képest, 300 és 400 forint között lehetett egy-egy palántát megvenni. 

A virágpalánták mindegyike akciós volt, lehetett még belőlük pótolni az egynyári virágokat. A legkapósabb a sokféle színben kínált szőlővirág volt, kétszáz forintot kértek egy palántáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!