Profi ökölvívás

2022.05.25. 07:30

Négy év után bunyózik újra Novák György

Hosszú idő után lép kötelek közé Novák György, aki a kecskeméti Horváth Zsolttal meccsel a szombati Harcosok Éjszakája elnevezésű küzdősportgálán.

R. G.

Novák György eddig veretlen a szekszárdi gálákon (Fotó: M. K.)

Az Unio Box Team öklözője legutóbb 2018 májusában a szlovák Marek Kraslannal bunyózott a szekszárdi gálán, és technikai KO-val győzött. Azóta nem talált neki ellenfelet a menedzsere, így kiesett a meccsritmusból. Az edzéseket azonban folyamatosan nyomja, az erőnlétével tehát nem lesz gond szombaton.

Nováknak a hétvégi lesz a hatodik fellépése a megyeszékhely sportcsarnokában, ahol 2013. március 23-án a szlovák Jozef Kusmirek ellen debütált, és nyerte meg pontozással az első profi meccsét. Azóta Zsalek Ferencet, Borok Róbertet, a román Mihai Macoveit és Kraslant győzte le – eddig tehát hibátlan a teljesítménye a gálán.

– Szeretnék győzelemmel elköszönni a szekszárdi közönségtől – mondta a boksz­zsák püfölése közben Novák György a keddi edzésen. – Ez lesz az utolsó ilyen gála, a korábbiakról is csak szép emlékeim vannak. Hetek óta keményen készülök, hogy a legjobbamat tudjam nyújtani, ahogy az a jubileumhoz illik. Az utolsó két hétben megnyomtam egy kicsit az edzéseket, nagyon várom már, hogy ismét a szekszárdi közönség előtt léphessek be a kötelek közé – tette hozzá.

Novák György már elsődlegesen edzői karrierjére koncentrál (de ha egy jó ajánlattal keresik meg, állni fog a kihívás elé). Legsikeresebb tanítványa, Nagy Ramóna már többször megvillantotta oroszlánkörmeit az országos versenyeken, de mellette is vannak még tehetségei az Unio Box Teamnek. Egyikük az az Oláh Dominik, akiről Novák szerint még fogunk hallani.

A jubileumi, 10. Harcosok Éjszakája elnevezésű küzdősportgála szombaton 17 órakor kezdődik a szekszárdi városi sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!