Helyi kék hírek

2022.05.27. 08:27

Letartóztattak négy dílert Szekszárdon, egy halom drogot találtak

Elrendelték a letartóztatását annak a négy férfinak, akiktől jelentős mennyiségű kábítószert, készpénzt és a drogok értékesítéséhez használt eszközöket is lefoglaltak a Tolna megyei nyomozók.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói  tartottak kutatást május 24-én egy tolnai házban, ahol kábítószergyanús anyagok kerültek elő. A NAV munkatársai azonnal értesítették a szekszárdi rendőröket, akik a 21 éves férfitól lefoglaltak 11 tablettát, fél kilónyi fehér por- és pasztaszerű anyagot, valamint zöld növényi származékot, melyekben a gyorsteszt kannabiszra, metadonra és amfetaminra mutatott pozitív jelzést. Ezek mind kábítószerek.

A fiatal elismerte a nyomozóknak, hogy pénzért cserébe egy ismerősétől kapott tablettákat tárolta, és azokból saját fogyasztóinak is adott el. Ezt követően a nyomozók az említett ismerőst is felkeresték Szekszárdon. A 23 éves díler lakásán tartott kutatás során a kábítószer-kereskedést alátámasztó bizonyítékokat foglaltak le. Ezután az általa bérelt garázsokat és az ott tárolt autót is átkutatták a rendőrök. Ennek során több mint 1000 darab – különböző színű és formájú – tabletta, több mint fél kilogramm zöld növényi származék és negyed kilónyi fehér porszerű anyag került elő. A talált anyagok az elsődleges szakvélemény alapján MDMA-t és THC-t tartalmaznak, tehát kábítószereknek minősölnek. Ezen kívül készpénzt, a drogok csomagolásához köthető tasakokat, fóliákat, vákuumfóliázót és egyéb eszközöket is lefoglaltak.

A nyomozók az ügyben további két – egy 21 éves bajai és egy 42 éves szekszárdi – drogdílert is elfogtak a nap folyamán. A 21 éves bajai férfi lakásán tartott kutatás során csaknem 500 000 forint készpénzt, kábítószergyanús anyaggal szennyezett edényeket és a drog csomagolásához használatos eszközöket találtak.  

A rendőrök mind a négy férfit őrizetbe vették, és kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsították meg. A Tolna megyei nyomozók előterjesztése alapján a Tolna Megyei Főügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírója május 26-án elrendelte mind a négy díler letartóztatását.

A Tolna Megyei Főügyészség közleménye szerint  a letartóztatott férfiak a megalapozott gyanú szerint 2022. januárja óta jelentős mennyiségben szereztek be, tároltak, majd értékesítettek tovább kábítószereket és ebből rendszeres jövedelemre tettek szert.

A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény, a törvény öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A főügyészség álláspontja szerint a gyanúsítottakkal szemben a letartóztatás általános okai mellett annak különös okai is fennállnak, közülük kiemelkedően a bizonyítás megnehezítésének, a fogyasztói körbe tartozó személyek befolyásolásának veszélye.

A járásbíróság nyomozási bírója május 26. napján délután az ügyészség álláspontját mindenben osztva egy hónapra elrendelte mind a négy gyanúsított letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában