Főzőverseny

2022.06.25. 17:56

Isteni halételek készültek a leányvári pincesoron

Vasárnap hajnalig tartanak a szombaton kezdődött XXVII. Sió-Menti Országos Halfőzőverseny programjai Sióagárdon, Leányváron.

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Hagyomány, hogy a rendezvény napján a sióagárdiak kiözönlenek a présházaikba családjaikkal, barátaikkal, meghívott vendégeikkel, és halételeket készítenek. A halfőző versenyre ugyan nem mindegyikük nevez, ám maga az eredményhirdetés a nap egyik szenzációja.

Szombat délután a színpad előtt gyülekezők tapssal, bekiabálásokkal fogadták a versenyen indulók neveit, majd a győztesek kihirdetését.

Hámori Szabolcs. Fotó: Mártonfai Dénes

Vegyes halétel kategóriában fődíjat nyert valamennyi induló főzőmester legjobbjaként Hámori Szabolcs, aki a Vándor díjat is megnyerte. Füstölt harcsát és pontyot készített salátatálon. A győztes elmondta, hogy halétele saját, kipróbált recept alapján készült. Volt már díjazott főzőversenyen, de Vándor díjat még nem kapott.

A második helyezett Németh Attila, a harmadik helyezett Dr. V Lavrencsik Dávid lett.

Hotter Attila. Fotó: Mártonfai Dénes

Halászlé kategóriában az idén is első helyezést ért el a tavalyi nyertes Hotter Attila, aki a legjobb sióagárdi halászléfőző díjat is megkapta. 

– Nem gondoltam volna, hogy idén is én nyerek. A jó halászléhez öt dolog kell: hagyma, só, víz, hal, paprika. Tisztán főzöm a halászlét, mindig pontyból – nyilatkozta portálunknak. 

A második helyet Nyulász Patrik Bence, a harmadik helyezett Németh Attila szerezte meg.

A vegyes halétel kategóriában a zsűri 1-15-ig pontozta az ötletet, a témaválasztást, az étel tálalását, 1-40-ig az illatot, ízharmóniát, fűszerezést, 1-30-ig az összbenyomást, Egy-egy versenyző összesen maximum 100 pontot kaphatott. Halászlé kategóriában a zsűri 1-10-ig pontozta a színt, a küllemet-állagot, az illatot, 1-30-ig az ízt, zamatot, 1-15-ig a hús, az íz konzisztenciáját, 1-25-ig pedig az összbenyomást. Összesen maximum 100 pont volt itt is adható. 

A zsűri elnöke Barsi Zoltán, tagjai  Schüller Ákos, Pekari Bernadett, Háry János, Farkas Zsanett volt.

A nap musical slágerekkel folytatódott, színpadra várják az LGT Emlékzenekart, a Velorex GTi zenekart, majd csapnak egy „Leányvári buli”-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában