Adomány

2022.07.01. 18:06

Komoly támogatást kaptak Tolna megye kórházai

Idén is alkalomhoz illő, fogadással egybekötött ünnepségen méltatta a megyében dolgozó orvosok és ápolók munkáját a Ferropatent Zrt.

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

A vállalat dísztermében pénteken délután tartott Semmelweis napi rendezvényen Szabó Sándor vezérigazgató köszöntötte a bonyhádi, dombóvári, paksi és szekszárdi kórház vezetőségét, akik intézményeik munkatársi gárdáját képviselték. A cég vezetője megjegyezte, hogy a köszöntés a háziorvosoknak, a mentősöknek, a rendvédelmi és a katasztrófavédelmi dolgozóknak is megjár, hiszen ha van egy baleset, a felsorolt szervezetek mennek oda segíteni elsőként. Szabó Sándor elmondta, hogy bár a koronavírus járvány gyakorlatilag megszűnt, az emberi összefogásra, emberi kapcsolatokra továbbra is szükség van. – Szeretnénk valamit visszaadni abból, amit az egészségügy dolgozóitól kapunk – jelentette ki.

Ezt követően Horváth István országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. – Az egészségügyi dolgozók nagyon nagy kihívásoknak vannak kitéve és példaértékű az a munka, elszántság, mellyel végzik tevékenységüket – kezdte beszédét. – Főleg az elmúlt két-három évben a járvány mutatta meg azt, hogy ez a munka milyen nehézségekkel és áldozatokkal jár.  Fontosnak tartom azt is, hogy Szabó Sándor kezdeményezése révén példát lehet mutatni más vállalkozásoknak is. Úgy nevezik, hogy vasember, szerintem viszont mécses, mert mindig világít és megmutatja, hogy egy sikeres vállalkozás milyen társadalmi szerepvállalással – legyen az sport, egészségügy, oktatás vagy közélet – teljesítheti ki tevékenységét. Bármilyen gond adódik itt a térségben, a Ferropatentre mindig lehet számítani.

Bár a rendezvényen Süli János társházigazda nem tudott részt venni, a műsorvezetői feladatot ellátó Lengyel János tolmácsolta a Paks II. felépítéséért felelős államtitkár üdvözletét, azt az elismerést, melyet joggal érdemel meg az ágazat valamennyi munkatársa. Ezután dr. Horváth Kálmán kormánymegbízottat kérte a mikrofonhoz. – Hálás vagyok Szabó Sándornak – valamint családjának és cégének – , hogy úttörője egy olyan kezdeményezésnek, mely a mi vidékünkön még nem túl  gyakori – mondta dr. Horváth Kálmán, aki kifejezte reményét, hogy jövőre ismét találkozhatnak ugyanitt a meghívott vendégek.

A rendezvény fénypontjaként Szabó Sándor és felesége a már említett négy kórház vezetőinek egy-egy jelképes adománylevelet adott, de ezzel még együtt járt komoly támogatás is. A megyei kórház egymillió, a másik három kórház ötszázezer-ötszázezer forint összeget vehetett át közösségerősítő tevékenységre. Valamennyiük nevében dr. Németh Csaba, a Tolna Megyei Balassa János Kórház főigazgatója mondott köszönetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában