Kézilabda

2022.08.11. 07:30

Átalakult kerettel készül a szezonra a Fekete Gólyák

Távozott többek között a házi gólkirály az NB II Dél-nyugat csoportjának legutóbbi ezüstérmesétől, de visszatért egy rutinos játékos a Szekszárdi Fekete Gólyák KC-hez.

Berg Sándor

Bordán Annának szinte egy teljesen új csapatot kell építenie

Fotó: Makovics Kornél

Ha valaki hétköznap késő délután a szekszárdi sportcsarnokban jár, cipők nyikorgására, erélyes utasításokra, mindeközben néha fel-fel villanó kacajra lehet figyelmes. Ezek a hangok a Szekszárdi Fekete Gólyák KC edzéséről származnak, mely másfél hete kezdte meg felkészülését az NB II-es bajnokság új idényére.

Augusztus második feléig az alapozáson van a hangsúly, máshogy fogalmazva az erőnlétre építünk sok futással és több kondival. A labda is előkerült már, de az még nem játszik főszerepet

 – mondta lapunknak Bordán Anna, hozzátéve, hogy ezúttal edzésprogramot nem írtunk elő a játékosoknak nyárra, a július tényleg csak a pihenésről szólt, de aki akart, egyénileg készülhetett.

A vezetőedző jókedvére nem lehet panasz, pedig munka van és lesz bőven, hiszen gyakorlatilag egy új csapatot kell felépítenie a szeptember közepi bajnoki rajtig. Az előző szezonban ezüstérmet szerző csapat házi gólkirálya, Csajkó Eliza abbahagyta, s így tett a szintén saját nevelésű Lengyelfalusy Vivien is. Távozott többek között Fehér Tímea, Keringer Klaudia és Rácz Adrienn is, a rutinos játékosok közül maradt viszont Schell Gabriella, Gulya Krisztina és Kapás Tekla. Rajtuk kívül a fiatalok közül Bognár Zsanett, Bordán Alexandra, Dinnyés Diána és Nagy Alexandra játékára számíthat majd a szakmai stáb.

 

Érkező oldalon szerepel az egy év után visszatérő, saját nevelésű 17 éves Szentes Lili, de Szekszárdon folytatja az NB I/B-s Kozármislenytől távozó kapus, Tóth Ivett is. A legnagyobb név viszont Vasas Edináé, a Fekete Gólyák aranykorszakának meghatározó játékosa négy év szünet után tér vissza a pályára.

A keretet fiatalokkal töltöttük fel, ami így bőnek mondható, hiszen tizennyolc fő szerepel a csapatban

 – folytatta Bordán Anna. 

Helyezésben nem gondolkodunk, az ő beépítésük lesz az elsődleges feladatunk és, hogy a rutinos, valamint a rutintalan, de fejlődőképes játékosokat összegyúrjuk egy csapattá. Egy rossz szavam sem lehet a fiataljainkra, gyorsan felvették a ritmust és látom rajtuk, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy edzésről-edzésre előrelépjünk.


Emellett eredményesnek is lenni nem lesz egyszerű. A Dél-nyugat csoport mezőnye nem gyengült, sőt a Mohács „visszaesésével” még talán erősebb is lesz, véli a vezetőedző.

A Fekete Gólyáknak eddig két lekötött felkészülési mérkőzése van, augusztus 24-én az NB II Dél-Kelet csoportjába tartozó Bácsalmáshoz utazik, majd szeptember 1-jén a szekszárdiak fogadják ellenfelüket.

 

Egy változás történt a csoportban

 

Az előzetesen a Szekszárdi Fekete Gólyák KC csoportjába sorolt Mogyoródi KSK visszalépett, helyét a Szent István Sportegyesület (SZISE) U22-es együttese vette át.

Női NB II, a Dél-nyugat csoport mezőnye: Alba Fehérvár KC U22, BBSC Balatonboglár, Dunaújvárosi Kohász KA U22, Gárdony-Pázmánd NKK U22, Hévízi SK, Mohácsi TE 1888, Nemzeti Kézilabda Akadémia U22, Rinyamenti KC SE Nagyatád, Siófok KC U22, Szekszárdi Fekete Gólyák KC, Szent István Sportegyesület U22, Tungsram SE (Nagykanizsa).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!