Új áteresz épül

2022.08.11. 19:10

Jó ütemben halad a 611-es főút helyreállítása

A sérült útszakasz helyszínén tartott sajtótájékoztatót ma délután Becze Szabolcs, a Magyar Közút NZrt. megyei igazgatója a környező két település, Kaposszekcső és Dombóvár polgármestereivel, Badáczy-Csiba Zsuzsannával és Pintér Szilárddal.

Futó Rebeka

Becze Szabolcs, a Magyar Közút NZrt. megyei igazgatója (jobbról) Badáczy-Csiba Zsuzsanna kaposszekcsői és Pintér Szilárd dombóvári polgármesterrel (Fotó: Őri Gábor)

A június első felében a térséget sújtó rendkívüli esőzés következtében a 611. sz. főút 3+976 km szelvényben lévő műtárgy megrongálódott, az úttest beszakadt, ezért a főutat a forgalom elől le kellett zárni. Mint arról lapunk is beszámolt, a káresemény helyszínét Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője is felkereste. 

A rendkívüli helyzetre tekintettel a Magyar Közút NZrt. az esemény bekövetkezte után, szakkivitelező bevonásával megkezdte a sérült áteresz helyreállítását. A műtárgy elbontását követően, a rendkívül magas talajvíz miatt szádfalazással a munkaterületet le kellett határolni, hogy a folyósodásra hajlamos homok altalaj ellenére a földmű állékonysága biztosítva legyen. Ennek érdekében talajcserét is kellett alkalmazni. Ezt követően új teherelosztó vasbeton lemez építése, új vasbeton keretelemek beemelése történt – mondta el Becze Szabolcs, a Magyar Közút NZrt. Tolna megyei igazgatója.

A beépített anyagok kötési és technológiai időinek tartása miatt jelenleg az átereszhez csatlakozó szárnyfalak zsaluzása folyik. A szárnyfalak betonozását követően a háttöltések visszaépítése, tömörítése, a 611. sz. főút alépítményeinek építése következik.

Készül az áteresz. Jelenleg a szárnyfalak zsaluzását végzik a szakemberek. (Fotó: Őri Gábor)

– Aszfaltozási munkák előreláthatóan augusztus végére, szeptember elejére készülnek el, mely után az útszakasz visszaadható a forgalomnak, ám társaságunk mindent megtesz, hogy a forgalom – legalább egy sávon – mihamarabb megindulhasson. Építési munkálatok folytatódnak szeptemberben is, de az már nem zavarja majd a forgalmat – tette hozzá Becze Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában