Kék hírek

2022.08.12. 09:32

Felborult az autójuk, súlyosan megsérült az idős házaspár

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén augusztus 11-én két sérüléses és két anyagi káros közlekedési baleset történt.

TEOL

A 61-esen csütörtök este felborult autó idős sofőrje és utasa is súlyosan megsérült (Fotó: TMRFK)

Amint arról tegnap késő este hírt adtunk, egy 75 éves kocsolai férfi közlekedett személygépkocsival csütörtökön 21 óra 45 perc körüli időben a 61-es számú főúton Kocsola külterületén Nagykónyi irányából Dombóvár irányába. A 72-es kilométerszelvény közelében ismeretlen okból letért a jobb oldali árokba, ahol a jármű több alkalommal átpördült, majd a tetejére fordulva állt meg. A baleset során a sofőr és a vele együtt utazó 78 éves felesége súlyosan megsérült, őket a mentő kórházba szállította – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az autó vezetője a biztonsági övet nem használta, helyszíni meghallgatása során a baleset valószínűsíthető okaként műszaki hibára hivatkozott. Az ügyben a Dombóvári Rendőrkapitányság büntetőeljárást kezdeményezett.

Helyszínelés a 61-es főúton történt balesetnél (Fotó: TMRFK)

Sérüléssel járó baleset történt tegnap 18 óra 55 perc körüli időben Tolnán is. Egy 19 éves röszkei férfi közlekedett személygépkocsival a Fürdőház utcában. Haladása során túl gyorsan hajtott, ezért egy balra ívelő kanyarban járművével kisodródott a jobb oldali útpadkára, átszakított egy drótkerítést, majd többször megpördülve egy 3 méter mély árokba hajtott és ott állt meg. A sofőrön kívül még négyen utaztak a kocsiban, egyikük - egy 20 éves szegedi férfi - kiesett az utastérből és könnyebben megsérült, őt a mentő kórházba szállította.

A helyszínen megállapítást nyert, hogy a sofőr és az utasok nem használták a biztonsági övet. Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság eljárást kezdeményezett.

A gyorshajtás játszhatott szerepet a tolnai balesetben (Fotó: TMRFK)

A Tolna megyei rendőrök csütörtökön három főt fogtak el, akik közül kettőt köröztek. További hármat előállítottak, kettőt mintavételre. Az egyenruhások tíz szabálysértési feljelentést tettek és négy biztonsági intézkedést hajtottak végre. A szonda egy esetben mutatott pozitív értéket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában