Tarka Marha

2022.08.13. 19:28

Bonyhád „teljes pompájában kapta vissza” a fesztiválját

Jubilál a bonyhádi Tarka Marhafesztivál: huszadik alkalommal rendezték a gasztro-kulturális rendezvényt.

Farkas Eszter

Több százan vettek részt a Tarka Marhafesztivál főzőversenyén, Bonyhádon (Fotó: Máté Réka)

Fotó: Mate Reka

Péntek délelőtt indult a huszadik Tarka Marhafesztivál, hagyományosan az országos agrárfórummal. Az Állategészségügyi és Állattenyésztési Tanácskozáson részt vett Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár és dr. Horváth Kálmán főispán is.

– A hosszú kihagyás után, újra megszervezhettük a térség legnagyobb eseményét, a Tarka Marhafesztivált, végre korlátozások nélkül – mondta el szombaton dr. Füller Imre, a fesztivál ötletgazdája. A Magyartarka Tenyésztők Egyesületének huszonkét év után leköszönő ügyvezetője hozzátette: úgy gondolom, idén is meg lesz a tízezer fős látogatottság. A tegnapi napon két közel ötszáz kilós jószágot sütöttünk meg, ma pedig négy hatszáz kilós egyed húsát osztottuk ki a főzőversenyre, amelyen körülbelül nyolcszáz fő vett részt.

Pénteken nyitották meg a huszadik Tarka Fotópályázat képeiből rendezett kiállítást, a nyerteseket a szombati nap folyamán hirdették ki. A kiállítás augusztus 31-ig tekinthető meg a művelődéi ház emeleti galériában, míg a Kaszinókertben a „Magyar szemmel” szabadtéri fotókiállítás látható.

Az első napon nem volt hiány sztárfellépőkből: Komonyi Zsuzsi, Hevesi Tamás és a Bagossy Brothers Company is koncertet adott.

– Tegnap este a Hevesi koncert miatt jöttem be a fesztiválra, de a finom borokat és ételeket is megkóstoltuk. Ma kora délután jöttünk el a kislányommal, akivel a játszóházban töltöttük a legtöbb időt. Este a férjemmel mindenképp eljövünk a P. Mobil koncertre. Nagyon örülünk, hogy újra teljes pompájában kaptuk vissza a fesztivált – mondta el lapunk kérdésére H. Orsolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában