U16-os válogatott viadal

2022.09.25. 15:07

Beke Zétény sikere is kellett a magyarok jó szerepléséhez

A magyar U16-os atléták a házigazda csehek mögött a második helyen végeztek a korosztály znojmói válogatott viadalán. A Tolna megyeiek tizenhét ponttal járultak ehhez hozzá.

B. S.

Kajtár Kristóf (balról), Beke Zétény és Gréczy Balázs a znojmói vidalon

Forrás: Beküldött fotó

A csehországi Znojmóban sem talált legyőzőre Beke Zétény, a Tamási TAM-BAU AC nehézatlétája. Kalapácsvetésben idén országos bajnoki címet szerző tehetség harmadik kísérletével 67,33 méterre repítette a négykilós szert, amivel toronymagasan megnyerte a számot (a második Fülöp László 62,87-tel zárt), s az azzal járó tizenegy ponttal segítette a magyar válogatottat.

Gréczy Balázs 5,34 méterrel kezdett távolugrásban, ezen az eredményen az utolsó kísérlettel közel egy métert tudott javítani  a Szekszárdi Sportközpont atlétája (6,21 méter), ami a hetedik helyre – és az azzal járó négy pontra – volt elengedő. Az AC Bonyhád rövidtávfutójával, Kajtár Kristóffal felálló 4x300-as mixváltó (Takács Marcell-lel, Lőkös Laurával és Felber Kata Zselykével kiegészülve) 2:38,90 perces idővel negyedikként zártak és két pontot gyűjtöttek.

Az eseményen a magyar csapat mellett a házigazda csehek, a horvátok, a szlovének, valamint a szlovákok vettek részt. A megméretésen nemenként tizenöt egyéni versenyszámban mutatták meg magukat a fiatalok, emellett – a már említett vegyescsapaton túl – a fiúk és a lányok is indultak 4×100 méteres váltóban. 

A mieink nagyszerűen helytálltak, hiszen a nemek különversenyében, valamint összességében is a második helyen végeztek a csehek mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!