Kriptovalutázó

2022.09.29. 07:00

Majosi influenszer az ország legjobbjai között

A digitális fizetőeszközök körül még mindig nagyon sok a kérdőjel a legtöbb ember fejében. László Gábor pénzügyi influenszer tisztázta a legfőbb kérdéseket a kriptovalutákkal kapcsolatban, és elmesélte lapunknak, hogyan csöppent ő maga ebbe a világba.

Farkas Eszter

László Gábor a TikTok-on találta meg a piaci rést (A szerző felvétele)

László Gábor építőmérnökként végzett az egyetemen, azonban gyorsan rájött, hogy nem ezen a szakterületen szeretne később kiteljesedni. Sikereit sorra hozzák az egyik legnagyobb videómegosztó portálra feltöltött anyagai, amelyeknek kapcsán idén beválasztották a Top 20 magyar pénzügyi influenszer közé.

– Sokat foglalkoztam önfejlesztéssel, érdekelt, hogy mitől lesz valaki sikeres. Édesanyámmal közösen vezetünk egy családi vállalkozást, és építőmérnökként végeztem az egyetemen, azonban úgy éreztem, hogy nem ez az, amivel a későbbiek folyamán foglalkozni szeretnék – emelte ki az influenszer.

László Gábor elmondta, a kriptovalutákkal tavaly év elején került először kapcsolatba, azóta folyamatosan képezi magát, napi egy videót készít és oszt meg TikTok oldalán.

– Tavaly februárban szöget ütött a fejembe, hogy ha Elon Musk is érdemesnek találta a befektetésre a kriptót, akkor ezzel én sem lőhetek mellé. Nos, sajnos tévedtem, a nagy remények és a kapzsiság hatására hatalmasat buktam első körben. Ekkor jöttem rá, hogy még nagyon sokat kell tanulnom a témával kapcsolatban. Így indult az egész folyamat.

A majosi fiatal idén felkerült a magyar pénzügyi influenszerek Top 20-as listájára (Fotó: Farkas Eszter)

Ebben az időszakban Magyarországon még nem volt olyan háttéranyag, amely egyszerűen és érthetően dolgozta volna fel ezt a témát.

– Tavaly szeptemberben találtam meg ezt a piaci rést, amelynek hatására elkezdtem megosztani TikTok-on a videóimat. Ekkor még sokan úgy gondolták, hogy ez csak a fiatalok platformja, de beigazolódott, hogy egyre több, komolyabb hangvételű tartalmat is meg lehetett találni az oldalon.

A digitális fizetőeszközök a 2008-as világválság idején debütáltak. Satoshi Nakamoto nevet viselő kriptográfus, szoftverfejlesztő javasolta a bitcoint, mint elektronikus fizetési rendszert. Célja az volt, hogy létrehozzon egy minden központi hatóságtól független, elektronikus fizetési rendszert.

Külön szabályozási forma nincs Európában a kriptovalutákra, de adózni kell utánuk. Idén a kriptovalutákból származó jövedelmekre új adózási kategóriát hoztak létre. – A nyereség után a magánszemélyeknek tizenöt százalék személyi jövedelemadót kell fizetniük akkor, amikor a kripto kikerül a virtuális térből, azaz, ha beváltják vagy fizetnek vele.

Az influenszer elmondta, alapvető probléma, hogy gazdasági téren az emberek nagy százaléka nem tud jól tájékozódni, ezért sokan úgy vágnak bele akár a tőzsdézésbe is, hogy nem értenek hozzá.

– Fontosnak tartom a saját hibáimból okulva, hogy az emberek képezzék magukat, vagy kérjék szakértő segítségét, ha bele szeretnének vágni a bitcoin vásárlásba, mert elég sok a buktató, és könnyen átverhetik az embert. Saját oldalamon ingyenes tartalmakat találhatnak a témában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában