Lezárt akta

2022.10.06. 14:41

Rövid ideig örülhetett csak a millióknak

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, mely ismeretlen tettes ellen indult, aki 2022. júliusában egy betörés alkalmával több, mint 15 millió forintot zsákmányolt egy bátaszéki házból - tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Az ellopott pénz többsége előkerült a házkutatás során (Fotó: TMRFK)

Mint arról korábban írtunk, egy 54 éves bátaszéki férfi tett bejelentést a rendőrségre idén július 12-én éjjel, mert miután munkából hazaért észlelte, hogy a házába betörtek. Az ismeretlen a bejárati ajtót befeszítette, a lakásból ellopta a lemezkazettát a benne lévő több mint 15 millió forinttal és 5 ezer euróval együtt.

A betörő felfeszítette a bejárati ajtót (Fotó: TMRFK)

A nyomozók a háznál szemlét tartottak és széleskörű adatgyűjtést végeztek, ami után gyanújuk egy helyi nőre és rokonára terelődött. Az asszonyt és egy, a betöréssel szintén kapcsolatba hozható férfit elszámoltattak, akik kezdetben tagadták a lopást, de mindkettőjüket őrizetbe vették. Újbóli kihallgatása során a nő beismerte, hogy ő követte el a betörést. Elmondta, a zsákmányolt pénzből a bűncselekmény másnapján aranyékszereket vásárolt a saját és családtagjai részére, és a pénzből is adott rokonainak.

A lopott pénzből aranyékszert is vásárolt a gyanúsított (Fotó: TMRFK)

A nyomozók több ingatlanban kutatást tartottak és 12,5 millió forintot, valamint közel 1000 eurót és nagy mennyiségű aranyékszert foglaltak le, összesen 16,3 millió forint értékben, így a kár nagy része megtérült. Az eljárás során a betöréssel meggyanúsított nő esetében a rendőrök előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A gyanúsított jelenleg is börtönben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában