PTE KPVK

2022.11.29. 17:30

Kedvet csináltak a karhoz a nyílt napon Szekszárdon

Nagy volt az érdeklődés, a tavalyinál jóval többen, közel százan jöttek el a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán kedden tartott nyílt napra.

Szepesi László

Nagy volt az érdeklődés a PTE nyílt napon

Fotó: Mártonfai Dénes

A tovább tanulni szándékozók bepillantást kaphattak a kar munkájába, megtudhatták, hogy milyen körülmények között, mit tanulhatnak a szekszárdi karon, s az itt szerzett tudás mire képesíti majd őket.

A nyílt nap kezdetén Dr. Zádori Iván dékánhelyettes köszöntötte az érdeklődőket, akik megismerkedhettek a pedagógusképző, a kultúra és társadalomtudományi és a vidékfejlesztési intézet munkájával, a hallgatói önkormányzattal, információt kaptak a tudományos diákkörökről, az Illyés Gyula szakkollégiumról, és többek között az Erasmus mobilitási programról is. Megnéztek néhányat a Kindl Gábor kezdeményezésére indított, Forgass a Földért nemzetközi filmkészítő versenyen díjazott filmjeiből, ugyanis a gyártásszervező felsőoktatási szakképzésen mozgóképkészítést is oktatnak, ahol a televíziózás, filmkészítés ismereteit sajátíthatják el a leendő producerek, gyártásszervezők, szakasszisztensek.

Sokan hallgatták meg dr. Maros Kittit, aki arról beszélt, hogyan helyes védekezni, reagálni, ha verbálisan, szavakkal bántalmaznak. Ilyen a felnőtt életben, de az iskolában is gyakorta előfordul, ezért a holnap pedagógusainak ezt is meg kell tanítaniuk a diákjaiknak.

A nyílt nap résztvevői is megismerték azokat a játékokat, amelyeket az egyetemen készítettek, s amelyek célja, hogy úgy megszerettessék a matematikát, hogy a diák akarja ezt a tárgyat tanulni, sőt, amikor kikerül az iskolából, használja azt a gondolkodásmódot, amellyel a matematikában, s mindenütt, ahol logikusan kell gondolkodni, eredményt tud elérni.

Az egyetem iránt érdeklődőknek megmutatták, nem csupán a tudományok elsajátítása lesz az itt eltöltendő évek programja, hanem például az Instagram, a Tik Tok oldalakon vagy a YouTube-on futó érdekes témákkal is foglalkoznak. Dr. Bendes Ákos, a filozófiai doktori iskola doktorandusz hallgatója Amber Heard és Johnny Depp kacifántos peréről beszélt.

A művészet világába is belekóstolhattak a nyílt nap résztvevői. Varga Rita, az Universitas Galériát vezető festőművész a környezetkultúra szak hallgatóinak kiállítását mutatta be. A program végén pedig a főleg lányokból álló csapat egy kollégiumi túrán vett részt, megnézték a főépület melletti, majd négyszáz hallgatónak a tanévben otthont adó kollégiumot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában