Világbajnokság, nyolcaddöntő

2022.12.05. 13:06

Modric válogatottbeli jövője a téma a japánok elleni nyolcaddöntő előtt

Luka Modricról szól minden a horvát válogatott japánok elleni vb-nyolcaddöntője előtt.

TEOL

Luka Modric nélkül nincs horvát válogatott

Fotó: AFP

Nyolcaddöntő. Japán–Horvátország, hétfő, 16 óra (tv: M4 Sport)

Két világbajnokot is legyőztek a japánok a csoportkörben, amivel alaposan megnövelték katari ázsiójukat. Előbb a németek, majd pedig a spanyolok ellen fordítottak 2–1-re, s a két bravúrnak köszönhetően meg is nyerték az E-csoportot. Kiválóan futballoznak az ázsiaiak, akiket egyáltalán nem lehet félvállról venni, még annak a horvát válogatottnak sem, amely hemzseg a sztároktól, igaz ezek a sztárok már kiöregedő félben vannak. Az aranylabdás Luka Modric 37, Domagoj Vida, Dejan Lovren és Ivan Perisic 33, Marcelo Brozovic 30 éves – nagy eséllyel sokaknak ez az utolsó nagy tornája, s természetes, hogy szeretnék emlékezetessé tenni. 

Zlatko Dalic, a horvátok szövetségi kapitánya óvatosságra int a találkozó előtt, mint fogalmaz, a japánok kétszer is hátrányból álltak talpra, s ez figyelmeztető. Mint mondta, nem becsülhetik alá őket, és egyetlen pillanatra sem hagyhat ki a figyelmük, mert az ázsiaiak szamurájként fognak küzdeni.

„Vannak kisebb sérültjeink. Az fog játszani, aki teljesen egészséges, mert ezen a szinten már nem lehet kockáztatni – mondta Dalic a meccset felvezető sajtótájékoztatón. – Mindig optimista ember voltam, bevallom, eljátszottam a gondolattal, hogy milyen lenne újfent ott lenni a döntőben. De most még nem tekintünk ennyire előre, csak a japánok elleni meccsre koncentrálunk” – húzta alá.

Az újságírókat természetesen az érdekelte a leginkább, hogy Luka Modricnak ez lesz-e az utolsó nagy tornája, amire Dalic annyit mondott, a Real Madrid aranylabdás sztárja nélkülözhetetlen a horvát válogatott számára, s biztos benne, hogy nem ezen a világbajnokságon lép le a színről. 

„Ő a mi vezérünk, s maradjon is még jó sokáig így” – hangsúlyozta Dalic. 

A japán válogatott háza táján nagy a csend, igaz, az ázsiaiak nem azok, akik mindent nagy dobra vernének. Ők már megmutatták, hogy mire képesek, még akkor is, ha a spanyolok ellen szerzett második góljukat erősen vitatják, a visszajátszások szerint a labda már elhagyta az alapvonalat, mielőtt a visszapassz után a spanyolok kapujába került volna. 

A gólt azonban megadták, s ez a gól döntött végül arról, hogy a japánok továbbjutnak, a négyszeres válogatott németek pedig kiesnek...

Kamata Daicsi, az Eintracht Franckurt sztárja azt mondta, a spanyolok és a németek elleni győzelmek elhitették velük, hogy bármelyik válogatott ellen képesek lehetnek a győzelemre. Ez, az erős hitük repítette őket ilyen messze a világbajnokságon, ahol még szeretnének maradni, mert nagy álmuk, hogy összecsaphassanak az ötszörös vb-győztes brazilokkal. 

A továbbjutóra ugyanis nagy valószínűséggel a Selecao vár, amely a hétfő esti meccsen Dél-Koreával találkozik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!