Városkapu Lakópark

2023.01.26. 15:59

Egy régi terv, álom válik valóra Szekszárdon

Egy régi terv, álom válik valóra a városban. A település déli részén, ahol évtizedekkel ezelőtt azért szűntek meg utcák, hogy ott egy lakótelep legyen, most felépülnek a korszerű otthonok.

Szepesi László

Sajtótájékoztatót tartott a Városkapu Lakóparkot építtető TG Real Estate Kft. ügyvezető igazgatója, Tóth Gergely és Simon Andrea, a lakásokat értékesítő, a Tinódi utcában lévő immo1 ingatlaniroda tulajdonosa. (Fotó: Mártonfai Dénes)

Egy majdnem kész harmadik emeleti lakásban tartott sajtótájékoztatót a Városkapu Lakóparkot építtető TG Real Estate Kft. ügyvezető igazgatója, Tóth Gergely és Simon Andrea, a lakásokat értékesítő, a Tinódi utcában lévő immo1 ingatlaniroda tulajdonosa.

A tájékoztatón részt vett Máté Péter, a városrész közgyűlési képviselője, aki elmondta, régebben sokaknak szúrta szemét az évtizedek óta üres, gazos terület. Öröm, hogy most a legkorszerűbb technológiával felépülnek a legszigorúbb energetikai követelményeknek is megfelelő, szigetelt falú, háromréteges ablakú otthonok, az emeleten lévők szobányi erkéllyel, s a földszintiek kerttel. A magas daruk már eltűntek, az építők a falakon belül dolgoznak, szerelik a fürdőszobákat, konnektorokat, kialakulnak a lakások. Tóth Gergely ügyvezető igazgató vetített képekkel idézte az eltelt hónapokat.

Alig másfél éve, 2021 októberében indult a munka, s folyamatosan épült az első ütem, a három – egyenként 19 lakásból álló liftes épület. Tavaly áprilisban érték el legmagasabb pontját az épületnek, megvolt a hagyományos bokréta-ünnep, s múlt év végén már az első leendő lakók választották ki, hogy új otthonukban milyen burkolat legyen. Radiátor nincs a lakásokban. A fűtést, hűtést a legkorszerűbb és leggazdaságosabb hőszivattyús rendszer biztosítja, úgy, hogy a hőmérsékletet helyiségenként lehet szabályozni, s bár az épületben egy hőközpont van, a fűtésre, hűtésre használt energiát lakásonként mérik.

A költségekről inkább Simon Andrea beszélt, aki kezdetektől kapcsolatban van az építtetőkkel. Vetített táblázaton mutatta, hogy ezeknek az új lakásoknak ára alig haladja meg a városban a használtakét. Elmondta, igénybe vehetők az új lakások esetén adandó állami támogatások, amelyek tovább mérséklik a fizetendő összeget, s így előfordulhat, hogy szinte önerő nélkül is lakáshoz lehet jutni. A lakóépületek közül az első hamarosan kész 19 lakásából 16-nak már van gazdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában