Téli felkészülés vége

2023.01.26. 20:13

Waltner Róbert reméli, hogy visszaköszön a sok befektetett munka (Videó)

Hosszúra nyúlt téli szünet után szombaton Kisvárdán folytatódik a bajnoki szezon a Paksi FC számára (kezdés: 14.30 óra). A rajt előtt Waltner Róbert és Hahn János osztotta meg a TEOL.hu-val a felkészülési időszak tanulságait és a tavaszi szezonnal kapcsolatos reményeit.

Berg Sándor

Waltner Róbert reméli, hogy tavasszal nem lehet majd visszahúzni a paksi játékosokat

Fotó: Makovics Kornél

Szokatlan felkészülés végére tesznek pontot az OTP Bank Liga hatodik helyén telelő együttesnél. A katari világbajnokság miatt már november közepén véget ért az őszi szezon, de Waltner Róbert december eleje óta (az ünnepeket leszámítva) végig edzést vezényelt játékosainak. Az időszak elejét és végét a Fehérvári úton, másfél hetet Törökországban töltötték el.

„Az egész felkészülés jól sikerült, amivel viszont nem vagyok elégedett, azok az eredmények. Az edzőtáborban kétszer is kikaptunk (a lengyel Jagiellonia Bialystok és a szerb FK Vojvodina is 2–1-re verte a Paksot – A szerk.), de a játék képe alapján mindkettőt nyernünk kellett volna. Győzni akartunk, de nem ebből, hanem a mutatott játékból indulunk ki. A Pécs elleni utolsó fél órával nem vagyok elégedett, akkor kaptuk mindhárom gólunkat. Remélem, a bajnokikon a szebbik arcunkat mutatjuk majd” – fogalmazott a paksiak edzője.

Waltner Róbert hozzátette, tavasszal védekezésben kell tovább javulniuk, mert csak három csapat kapott több gólt náluk ősszel.

„Gól és gól között is van különbség, az edzőmeccseken is voltak egyéni, visszatérő hibák, amikből könnyű gólokat kaptunk. Ezen dolgozunk hónapok óta, bízom abban, hogy  a befektetett munka visszaköszön a mérkőzéseken, miközben a támadójátékunk ugyanilyen hatékony marad, hiszen nálunk több találata csak a Ferencvárosnak van” – jegyezte meg Waltner Róbert.

A támadószekcióval valóban nincsen probléma, sorozatban harmadik őszi szezonban zárt paksi játékos góllövőlista élén: Hahn János és Ádám Martin után ezúttal – a zalaegerszegi Eduvie Ikobával – Varga Barbanás. A saját nevelésű Hahn János egy év dunaszerdahelyi kitérő után nyáron szerződött vissza az atomvárosiakhoz, melynek mezében tíz bajnokin egyszer volt eredményes.

„Győzelemmel zártuk le az előző évet, az Újpest elleni hazai bajnokin sikerült megszereznem az idei első találatomat, így szeretném folytatni tavasszal is. Ősz végére egyre jobban ment a játék, az edzéseken is azt éreztem, hogy kezdem visszanyerni a formámat. Szeretném ezt megtartani, de elsődleges cél továbbra is az, hogy csapatként legyünk sikeresek – fogalmazott a 27 esztendős csatár, aki a 2020/2021-es idényben 22 találattal lett az NB I gólkirálya. Hozzátette, rajta múlik, vissza tudja-e nyerni a két évvel ezelőtti formáját.

A szezonrajt előtt senki sem gondolta volna, hogy ilyen nehéz rajtja lesz majd januárban a Paksnak: a harmadik helyezett Kisvárda után jövő szerdán a címvédő és listavezető Ferencvárost, majd jövő szombaton a szintén dobogós Kecskemétet fogadja (a kettő között Monorra utaznak a Magyar Kupa-nyolcaddöntőben). Waltner Róbert ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, az sem lenne könnyebb, ha az utolsó három helyezettel találkoznának egymás után, míg Hahn János egy jó rajtban bízik és abban, hogy első alkalommal három ponttal távoznak Kisvárdáról. Az ehhez szükséges felkészülést elvégezték az extra hosszú téli szünetben.

Ez vár tavasszal az atomvárosiakra
A 17. fordulóban, január 28., szombat: Kisvárda Master Good–Paksi FC 14.30.
A 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés, február 1., szerda: Paksi FC–Ferencváros 18.30.
MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő, február 8., szerda: Monor–Paksi FC 13.00.
A 18. fordulóban, február 4., szombat: Paksi FC–Kecskeméti TE 14.30.
A 19. fordulóban, február 11., szombat: Debreceni VSC–Paksi FC 19.30.
A 20. fordulóban, február 18., szombat: Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 14.30.
A 21. fordulóban: Puskás Akadémia–Paksi FC
A 22. fordulóban: Paksi FC–Zalaegerszegi TE FC
A 23. fordulóban: Paksi FC–MOL Fehérvár FC
A 24. fordulóban: Vasas FC–Paksi FC
A 25. fordulóban: Budapest Honvéd–Paksi FC
A 26. fordulóban: Paksi FC–Ferencváros
A 27. fordulóban: Újpest FC–Paksi FC
A 28. fordulóban: Paksi FC–Kisvárda Master Good
A 29. fordulóban: Kecskeméti TE–Paksi FC
A 30. fordulóban: Paksi FC–Debreceni VSC
A 31. fordulóban: Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC
A 32. fordulóban: Paksi FC–Puskás Akadémia
A 33. fordulóban: Zalaegerszegi TE FC–Paksi FC.
A mérkőzések pontos időpontja még nem ismert.

 

 

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!