Labdarúgás

2023.01.31. 19:32

A második félidei majosi futball sokat érhet a bajnokságban is

Hatvan percig kiegyenlített meccset játszott a Majosi SE és az FC Dunaföldvár, de a hajrában az NB III-as völgységiek bedarálták feljutásról álmodó ellenfelüket.

R. G.

A majosi Budai Imre (balról) és a földvári Fröhlich Roland nagy csatát vívott az edzőmeccsen

Fotó: Makovics Kornél

Hét gólt és sok szép megmozdulást láthatott, aki ott volt kedden este a bonyhádi sporttelepen az NB III-as Majosi SE és a harmadik ligába kerülésért dolgozó FC Dunaföldvár edzőmérkőzésén.

Jó kis meccs volt, a földváriak nem adták olcsón a bőrüket, s bizony az első félidőben inkább ők kezdeményeztek. Azt látni lehetett, hogy a Pécsváradról igazolt Havasi Dániel nagy erősítést jelent majd a tavaszi folytatásban a DFC-nek, de azt is látni lehetett, hogy nagyon hiányzik a középpályáról az ősszel remeklő Petneházi Márk, aki a frissen igazolt belső védővel, Horváth Attilával és a szintén alapembernek számító Horvát Gáborral egyetemben kihagyta a keddi összecsapást. 

Majosi oldalon is voltak hiányzók, Keczeli Krisztián, Nagy Norbert, a sérült Czuczi Péter és Kovács László nem játszott, de Kardos Ernő így is erős csapatot küldhetett pályára. Ott volt a kezdőben a frissen igazolt Bognár Dávid, Tratnyek Dániel és Lőrinc Dániel is – már most látszik, hogy velük sokkal stabilabb lehet tavasszal a Majos. Utóbbi nagy kedvvel futballozott, talán itt több szerencséje lesz, mint volt az UFC-nél. 

Egy félidőt vállalt, de így is szerzett két gólt a súlyos sérüléséből visszatérő, s egyre jobb formába lendülő Pál Márton, aki amolyan kabalafigura lehet, hiszen amikor ő ott volt a pályán, akkor nem kaptak ki bajnokin a világoszöldek. 

Most sem, sőt meg sem álltak öt gólig. A második félidőben már ők játszottak fölényben, szépen járatták a labdát és szép gólokat is lőttek. Budai Imre kiváló emelése élményszámba ment, de igazából mindegyik találat kapcsán ki lehetne emelni egy-egy remek passzt vagy egy nagyszerű indítást. 

Majosi oldalon a jövő hétvégi bajnoki nyitányig már csak a finomhangolás van hátra, a földváriaknak még lesz dolguk, de nekik a márciusi rajtig még van idejük. 

Felkészülési mérkőzés
Majosi SE–FC Dunaföldvár 5–2 (1–1)
Bonyhád, műfű. V: Farkas R. Majos: Genzler – Rituper, Tratnyek, Ledneczki, Széles B. – Lizák P., Budai I., Bognár D., Lőrinc D. – Hock, Pál A. Csere: Petrovics, Sajnovics, Pál M., Bányai. Edző: Kardos Ernő. Dunaföldvár: Ivancsics – Szedmák, Koszó, Rabi, Kun – Dorogi, Márkvárt P., Fröhlich Roland – Puksás Z., Godslove, Havasi D. Csere: Hompót L., Hompót D., Gaal, Áman, Horváth B. Edző: Varga Balázs. Gól: Pál M. 2, Lizák P. (11-esből), Budai I., Sajnovics, illetve Havasi D. 2 (az egyiket 11-esből). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!