Drogok

2023.02.02. 10:30

Kábítószert és pszichoaktív anyagokat rejtegetett a kocsijában

A Szekszárdi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy 38 éves szekszárdi férfi ellen.

TEOL

Felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés várhat a vádlottra. (Illusztráció)

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2022. április 18-án a saját személygépkocsija utasterében lévő táskájában különböző színű, por állagú anyagokat tartott magánál.  Az egyik szekszárdi áruház parkolójában rendőri ellenőrzést tartottak, melynek során az autójában a porokat megtalálták.

A büntető törvénykönyv és a vonatkozó rendelet szabályai alapján a vádlottnál talált anyagok kábítószernek (3F-fenmetrazin), illetve új pszichoaktív anyagnak (alfa-PiHP, eutilon, MDPHP, bromazolám, izopropilfenidát) minősülnek.

A lefoglalt anyagokból mennyiségüket tekintve az igazságügyi szakértői vizsgálat a csekély mennyiség felső határát meghaladó kábítószert, valamint új pszichoaktív anyagokat mutatott ki. A vádlott büntetlen előéletű és a nyomozás során beismerő vallomást tett.

Vele szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá pénzbüntetés kiszabását, valamint a szabadságvesztés felfüggesztésének próbaidejére pártfogó felügyeletének elrendelését, és a lefoglalt kábítószer és az új pszichoaktív anyagok elkobzását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában