Pusztítás

2023.02.04. 16:38

Amibe csak tud, belekap a szél

TEOL

A nap során még többször, több helyről beszámoltunk a vihar pusztításáról. Sajnos, a szél - amely mindenbe belekapaszkodik, amibe tud - egyelőre alig veszített erejéből, így újabb és újabb káreseményekről, kidőlt fákról kapunk képeket. 

Pakson jelzőtáblát döntött ki a szél (Fotó: Mártonfai D.)

Kollégánk, Mártonfai Dénes Pakson, a 6-os számú főút és a Kölesdi út kereszteződésében álló - immár fekvő - jelző tábláról küldött fotót, Sióagárdon pedig egy ház előtt parkoló autóra dőlt egy fa, a Medina-Szőlőhegyi buszmegálló könnyűszerkezetű esőbeállóját pedig egészen a 6317-es út menti szántóföldre repítette a viharos szél.

Szekszárdon a megyei könyvtár udvarán álló fenyőt fordította ki a földből a vihar, a József Attila utcában pedig egy ház tetőszerkezetét rongálta meg (élet)veszélyesen.

Az tapasztalható, hogy ma elsősorban az örökzöldek esnek áldozatul, amelyek lombkoronájába könnyedén belekap a tomboló szél, gyökérzetük pedig nem hatol mélyre, így a felázott talajban képtelen megtartani törzse, lombja súlyát... 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában