Hajdan

2023.02.05. 19:00

Motorosok rabolták ki a nagydorogi benzinkutat, a kútkezelő koponyasérülést szenvedett

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

A csinos, szőke Tracey öt éven keresztül táncolt a világhírű River Dance Show-ban

Fotó: Gottvald Károly

25 ÉVE „írták alá azt a szerződést, mely arról szólt, hogy az ÁPV Rt-től 73,4 millió forintért megvásárolta a Tolnatej Rt. a dombóvári tejüzemet. – A cégvezetés tudatos döntése volt a dombóvári tejüzem megvétele, amivel végső soron a piaci részesedés növelése volt a cél” – nyilatkozta a lapnak Koller Ferenc, a tejipari részvénytársaság elnök-vezérigazgatója. 

25 ÉVE a Tolna Megyei Bíróság három személyt ítélt el csoportos rablás miatt. A három férfi a nagydorogi benzinkúthoz motorozott, a helyszínen egyikük egy bottal hátulról leütötte a kútkezelőt. A bántalmazott személynek eltörött a koponyacsontja és elveszítette az eszméletét. A tettesek kikutatták a benzinkút pihenőjét és a sértett ruházatát is, de az összes zsákmány alig haladta meg a negyvenezer forintot. A bíróság három év, öt év, valamint  öt év hat hónap fegyházbüntetést szabott ki a tettesekre.

25 ÉVE a négyszeres step világbajnok, Tracey Taaffy és segítője Wendy Carrick tanította az ír táncok titkaira a paksi Tűzvirág együttes tagjait. „A dublini hölgyek egy héten át adják át tudásukat a paksi csapatnak, amelynek repertoárjában a tavalyi írországi vendégszereplés óta szerepel az ír step – nagy közönségsikerrel.”

Hajdan című sorozatunk korábbi cikkeit itt találja!

 

Címkék#Hajdan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában