Kiemelkedő eredmények

2023.02.07. 20:00

Szekszárd büszkeségeit díjazták az ünnepségen

A "Szekszárd Büszkesége 2022" díjkiosztó ünnepséget kedden tartották a Babits Mihály Kulturális Központban. Emléklappal, serleggel, pénzjutalommal ismerték el a múlt év kiemelkedő eredményeivel büszkélkedőket. Megválasztották a "Szekszárd Edzője 2022", a "Szekszárd Sportolója 2022", a "Szekszárd Csapatedzője 2022" és a "Szekszárd Sportcsapata 2022" díj birtokosait.

Brunner Mónika

A zsűri tagjai balról: Mácsik Henrietta, Horváth Adél, Máté Péter, Móra Viktoria, Scherer Tamás, a Szekszárdi Sportközpont sportkoordinátora (ő konferálta fel a díjazottakat, a fellépőket), és Murvai Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

A "Szekszárd Büszkesége 2022" díjkiosztó ünnepséget a Bartina Néptánc Egyesület táncprodukciója nyitotta meg, sárközi táncokat táncolt a Deák Fruzsina-Sándor Sámuel Mór páros. 

Ezután Murvai Árpád, az Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság elnöke köszöntötte a mintegy másfélszáz megjelentet. Elmondta, hogy kicsit szigorítottak a feltételeken, ám mindez azt is jelenti, hogy a díjazottak mindegyike megérdemli az elismerést. Hozzátette: negyvenöt egyéni díjat adnak át, hét csapat, illetve művészeti elismerést is kiosztanak. Kifejezte reményét, hogy a díjazottakkal a jövő évben is hasonló keretek közt találkozhatnak, megköszönte nekik a helytállást, a felkészítést. 

Ezután a szervezetek képviselői, – az egyéni versenyzők és felkészítőik, az edzők – a kiszólítást követően átvették az elismeréseiket.

Íme a nyertesek: Az Alisca Taekwondo Klub versenyzői: Barna Babett, Barna Bejke, a Bratislava Open nemzetközi verseny első helyezettjei és Bánki Dávid Ede, a Humpolec Cup nemzetközi verseny harmadik helyezettje. Felkészítő edzőjük Rácz Petra.

Díjazták a Bartina Néptánc Egyesület hat táncosát, Kisvári Grétát, Deák Fruzsinát, Málinger Emmát, Nyemcsok Mátét, Sándor Sámuel Mórt, Veress Vivient, ők mindannyian a XV. Országos Szólótánc Fesztivál pántlikás címének birtokosai. Felkészítőik: Nyemcsokné Kárpáti Katalin, Tóth-Mihó Erika, Huszárikné Böröcz Zsófia, Nyemcsok Pál és Tóth Zoltán. 

A Gemenc Judo Club Egyesület sportolóit, az Országos Bajnokság dobogós helyezettjeit is elismerték, ők: Sárosdi Ákos, Beke Csongor, Fülöp György József, Simon Máté. Edzőik: Szepesi József, Szepesi Dávid és Friedrich Gábor. 

Elismerték a Garay János Általános iskola Gyermekkórusát, amely tagjai az Aranypáva Országos Népzenei verseny arany minősítését szerezték meg. Felkészítőik: Bali Ervinné, Naszladi Judit és Siklósi Krisztián. 

A Garay János Gimnázium növendékei közül Katz Hajnalka, valamint a Garay Gimnázium Citerazenekara az Aranypáva Országos Népzenei versenyen arany minősítést kaptak. A Garay Gimnázium Leánykara és a Garay Gimnázium Német Nemzetiségi Kamarakórusa a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége eseményen szereztek arany minősítést. Felkészítőik: dr. Ságodi Ibolya és Naszladi Judit.

A Spurkerék Modellező Sportegyesület versenyzői az Off-road Magyar Bajnokságon értek el dobogós helyezéseket, ők: Ciudan Simon Marius, Csekő Gergely, Eszenyi András, Fekete Zsombor, Putzer Alex, Fekete Hunor. Felkészítőjük: Bánki Ede. 

Ezen díjazottak elismerése után Katz Hajnalka, a Szekszárdi Garay János Gimnázium tanulója mezőségi dalcsokrot énekelt: a Három fehér kendőt veszek, a Szégyen lenne, hogyha én azt nem tudnám, a Kis kertemben van egy virág, nem látszik című három népdalt. 

A díjátadó folytatásában a Szekszárdi Kajak-kenu Sportegyesület versenyzőit szólították, Víg Vivient, Turgonyi Olivért, Horváth Tamást, Kercsmár Boglárka Ritát, Jámbor Lottit. A Silkeborg maratoni Európa-bajnokságon, a Kadler Gusztáv maratonon és a Gyermek -kölyök magyar bajnokság Kolonics György emlékversenyen értek el helyezéseket. Edzőik: Jámborné Inger Nikoletta és Jámbor Attila. 

A Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió táncosait is elismerték: Vezsenyi Lora, Balás Tekla és a Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió Közhasznú Egyesületének három csapata, az Allegro, a Fekete falak, a Tenger elnevezésű koreográfiával szereztek arany minősítést az Apáczai táncfesztiválon. Felkészítőjük: Huszár Krisztina. 

Csomor Zoltánt, a Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület sportolóját is díjazták, ő sajnos egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni a rendezvényen. 

Elismerték a Szekszárdi Sportközpont Közhasznú Nonprofit Kft. két szakosztályának versenyzőit: Horváth Álmos Levente mellúszásban, Gréczy Balázs távolugrásban, Gyányi Zsombor Buda és Végh Zsombor Zsolt akadálypályán, Szemerei Levente többek közt félmaratonon, Szilágyi Péter síkfutásban bizonyított. Edzőik: Paszler József, Szőke Gergő és Scherer Tamás. 

Díjazták a Szenior Atlétikai Club versenyzőit szenior országos és országos atlétikai bajnokságon elért első helyezéseikért, ők: Oláh Annamária, Sima Éva Tünde, Rohr Mihályné Götz Katalin, Reisch József és Dr. Soós László. 

A Tolnai Tájak Íjász Egyesület két sportolója, Huszár Zoltán és Kovács Gábor a szlovén 3D Európa- és világbajnokságon remekeltek, járt nekik a díjazás. 

Az elismerést a Yorgos Asztalitenisz Sportegyesület versenyzője, Kizakisz Georgiosz Nikolaosz is átvehette a budapesti országos bajnokságban szerzett első helyezéséért. Edzője: Kizakisz Georgiosz. 

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium tanulói, Andócsi Balázs és Herceg Olivér a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj magyarországi versenyén kijutottak a svédországi világdöntőbe, nekik is gratuáltak. Felkészítőjük: Barocsai Zoltán. 

Díjazták a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium volt tanulóját, Szekeres Pannát, aki a Párizsban online megrendezett Nemzetközi Földrajzi Diákolimpián harmadik lett. Felkészítői: Túri Krisztina és Gruber László. 

"Szekszárd Edzője 2022" díjat a Szekszárdi Kajak-Kenu sportegyesület edzőjének, Jámbor Attilának adományozták. Huszonöt éves élsportolói múlttal rendelkezik. Három világbajnoki- és Európa-bajnoki aranyéremmel, számos egyéb érmes helyezéssel büszkélkedhet világversenyekről. A Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület alapítója, vezetőedzője, igazgatója. Szekszárd közgyűlése 2014-ben Közjóért díjjal tüntette ki, 2017-ben Sipos Márton -díjat kapott. 

"Szekszárd Sportolója 2022" díjat Miklós Melinda, a KSC Szekszárd kosárlabdázója kapta. Édesanyja, Bulatova Anna is a klub meghatározó játékosa volt a kilencvenes években. Miklós Melinda vasárnap óta Miskolcon edzőtáborozik a felnőtt válogatottal. A nemzeti csapat csütörtökön az Európa-bajnoki selejtezősorozatban Izlandot fogadja a borsodi vármegyeszékhelyen. Távollétében édesapja, Miklós Gábor vette át a díjat.

"Szekszárd Csapatedzője 2022" díjat Studer Zsuzsa, a KSC Szekszárd edzője kapta. A KSC saját nevelésű játékosa, a klub valamennyi korosztályos csapatában kiválóan szerepelt. Élvonalbeli pályafutását 2020-ban fejezte be, ezt követően Djokics Zseljko és Szabó Noémi szakmai igazgató támogatásával megkezdte edzői karrierjét. A kosárlabda minden szegmensét ismeri, türelme a játékosokhoz, lojalitása a klubhoz példaértékű.  

"Szekszárd Sportcsapata 2022" díjat a KSC Szekszárd U20-as csapata kapta. A KSC a 2020-2021-es szezonban már próbálkozott a Hepp Kupa elhódításával, ám a szekszárdi rendezésű négyes döntőben csak bronzéremnek örülhettek a lányok. A múlt évben is esélyesként vágtak neki a kupasorozatnak. A győzelem érdekében az NB I-es bajnokságban szereplő U20-as játékosok programját úgy alakították, hogy részt vehessenek a találkozókon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában