Visszatekintés

2023.03.19. 09:30

Kisiskolás gyilkolt meg egy 78 éves férfit

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

50 ÉVE „régen látott ekkora tömegű érdeklődőt a Babits művelődési központ kamaraterme. A hallatlan érdeklődés az előadás tárgyának szólt: a lézerről és a színes háromdimenziós vetített képről beszélt Jánosi Mihály, a Központi Fizikai Kutatóintézet munkatársa és Tóth József fizikus. Az előadás illusztrálásaként bemutattak egy működő lézerberendezést, és a térbeli képet is.”

50 ÉVE „a Szekszárdhoz tartozó sötétvölgyi Haramia-forrás környéki erdőkben tömegesen kinyílt a lila színű májvirág, sőt a melegebb oldalakon az ibolyák is eíődugták bimbójukat. A Sió melletti erdőrészben kéklik már a kicsi nárciszhoz hasonló tavaszi csillagvirág. A kárpáti sáfrányok sötétlila és sárga változata virít a szekszárdi Lehel utca néhány domboldali kertjében is.”

50 ÉVE „I. I. 78 éves szakcsi lakost ismeretlen tettesek Baki-hegyi szőlőjében különös kegyetlenséggel megölték. A rendőri szervek több napos nyomozás után, a lakosság aktív segítségével elfogták a tetteseket: K. J. szakcsi lakos, segédmunkást és az ugyancsak fiatalkorú Sz. L. koppányszántói lakos, általános iskolai tanulót. A bűncselekményt mindketten beismerték.”

Hajdan című sorozatunk korábbi cikkeit itt találja!

 

Címkék#Hajdan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában