Minden elszenesedett

2023.03.21. 18:01

Zárlatos mosógép okozta a hétvégi tüzet Döbröközön

Egy hetven négyzetméteres családi házban ütött ki tűz szombaton Döbröközön, az Öreghegy utcában. A tüzet a dombóvári hivatásos tűzoltók oltották, egy gázpalackot is kivittek az épületből.

Brunner Mónika

Képünk illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Farkas Edit, Döbrököz polgármestere lapunknak elmondta, hogy a régebbi típusú házban egy pár lakott, egy ötven év feletti hölgy és hatvan év körüli élettársa. A férfi volt otthon, a konyhában főzött, amikor észlelte, hogy a fürdőszobából jön a füst. A tűzoltók segítségét kérte. Később kiderült, hogy a zárlatos mosógép miatt alakult ki a tűz. 

Mint elmondta, a fürdőszoba teljesen kiégett, a vízsugár miatt pedig az ingatlan alkalmatlan lett a lakhatásra. Az összes bútor elázott, a franciaágy is, valamint a tűz oltása során a tűzoltók az ablakokat is betörték. 

A döbröközi önkormányzat százezer forint azonnali gyorssegélyt ítélt meg a párnak, amelyből konténert rendeltek, elszállíttatják a házból a szemetet, átnézetik a villamoshálózatot. A károsult nőt a fővárosba vitte hozzátartozója, élettársa Döbröközben maradt, amit tud, rendez a házban. Várja a szakembereket, gondozza két kutyájukat. 

A település polgármestere elmondta, hogy a vegyes falazatú kis házban minden elszenesedett, fekete kormos az ingatlan. 

A közel kétezer lakosú Döbröközben a múlt évben is történt hasonló tűzeset.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában