Magyarország, szeretlek!

2023.03.23. 19:30

Zsikó Zsuzsanna játékos kvízműsorban csillogott

Negyedikre igent mondott az alsónyéki népdalénekes. Ugyancsak ismert és népszerű földijével is találkozott a stúdióban, és egyből tudta a Körhinta főszereplőjének nevét.

Szeri Árpád

Zsikó Zsuzsanna és a piros csapatot biztató közönség (Beküldött kép)

Háromszor is kitért, kellő udvariassággal, egy olyan felkérés elől Zsikó Zsuzsanna, ami után mindenki más azonnal két kézzel kapott volna. Az alsónyéki, Junior Prima Díjas népdalénekest a Duna Televízió invitálta meg a Magyarország, szeretlek! című, népszerű, játékos vetélkedő műsorába. 

– A tévés szerepléseimet intéző Kristóf Hajnalka keresett fel telefonon és tolmácsolta a meghívást – idézte fel az előzményeket. – Jómagam láttam néhány részt ebből a műsorból, nem volt ellene semmilyen kifogásom. De megmondom őszintén, azért mindig is úgy éreztem, hogy jellege miatt kívül esik az én komfort zónámon. A kitartó ostromot értékelve, negyedszerre végül is igent mondtam. Már most elárulhatom, hogy egyáltalán nem bántam meg a döntésemet. 

Így esett tehát, hogy  Zsikó Zsuzsanna kisvártatva a Duna Televízió stúdiójában fogadta Pindroch Csaba műsorvezető gáláns kézcsókját. A közönség azt is nyugtázhatta, hogy a piros csapatban van még egy Tolna megyei, ugyancsak ismert személyiség. Vágó Bernadett színművész, musical sztár, a négyesfogat vezetője ugyan Zalaegerszegen született, ám Szekszárdon gyerekeskedett és nőtt fel. 

Földik, ha találkoznak: Vágó Bernadett és Zsikó Zsuzsanna (Beküldött fotó)

– Detti kiemelkedő munkásságát ismerem, de korábban még sohasem találkoztunk egymással – folytatta Zsikó Zsuzsanna. –  Itt, a fővárosban és ebben a műsorban köszönthettük egymást személyesen első alkalommal. Rögtön el is mondta nekem, hogy annak idején volt egy alsónyéki osztálytársa, akit egyébként én is ismertem. Kicsi a világ.

Most pedig következzen egy idézet, Vágó Bernadett ezekkel a szavakkal mutatta be a stúdió, illetve a tévénézők alkotta közönségnek földijét.

– A mellettem álló népdalénekesnő a Zsikó és Tarsoly, a Forrás Táncszínház és az Alba Regia Táncegyesület táncszínházi produkcióinak szólistája. Rajongva szereti a színpadot, a közönséget, a gyerekeket, a viseleteket, a természet adta nyugalmat, a csendet és az állatokat. Csendben nem leszünk ma este, de állati jó lesz a hangulat!

Ebben maradéktalanul igaza is lett Vágó Bernadettnek. Egyébként Zsikó Zsuzsanna – társaival együtt, lévén szó csapatjátékról – számos feladat megoldásakor brillírozott. Igaz, a címerezhető növénynél csak másodjára említette a kukoricát; de például a Körhinta című film főszereplőjének nevét firtató kérdésre – Törőcsik Mari – a csorbát kiköszörülve, bravúros gyorsasággal válaszolt. Többek között ennek is köszönhető, hogy a piros színt viselő kvartett győztesen hagyta el a porondot. Száztizenhét pontot gyűjtött, míg a zöldbe öltözött ellenfél nyolcvanhatot.

Itt még együtt, „fej fej mellett” a két csapat, balról a harmadik Zsikó Zsuzsanna (Beküldött fotó)

– Jól tettem, hogy elfogadtam a meghívást, rengeteg új ismeretre tehettem szert, óriási élménnyel gyarapodtam – jelentette ki utólagos értékelésében az alsónyéki fiatal. – Ez akkor is így van, ha  eddig ez volt az első olyan televíziós felvételem, ahol nem énekeltem népdalt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában