Születésnap

2023.03.24. 10:03

A 90 éves Ági nénit köszöntötte a polgármester

Etessy Józsefnét, Ági nénit köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Szabó Péter polgármester az önkormányzat nevében március 23-án - adta hírül a TelePaks.

TEOL

Szabó Péter polgármester a város ajándékaival érkezett Ági nénihez (Fotó: TelePaks)

Ági néni 1933. március 23-án született Dombó településen (ma Kárpátalja, Ukrajna), tizenhatan voltak testvérek. Édesapja halála után nevelőszülőknél nevelkedett, ekkor került Tolna vármegyébe. A legjobban egy idős német házaspárra emlékszik Varsádról, akiket a háború után kitelepítettek Németországba. Második férjét, Etessy Józsefet 1960-ban ismerte meg, 1961-ben fiúgyermekük született. Ági néni a téeszben kezdett dolgozni, aztán a 11. számú VOLÁN-nál volt alkalmazott. Szabadidejükben gazdálkodtak Pörösön és Vettle-pusztán. Negyvenkét év házasság után, 2004-ben vesztette el a férjét. Nyugdíjasként még kertet művelt, sokat horgolt, hímzett, kötött. Ma már inkább csak sorozatokat néz a tévében, de főzni még mindig szeret és szokott is. Öt unokája és hat dédunokája van. A hosszú élet titka szerinte a sok munka, és hogy mindig becsüljük meg azt, amink van.

A TelePaks további részleteket tartalmazó cikkét ide kattintva olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában