Helyi közélet

2023.03.30. 17:48

Lemondott Nagymányok polgármestere

Április elsejei hatállyal lemondott tisztségéről Karl Béla, Nagymányok polgármestere.

Farkas Eszter

Tizenhét évig vezette a települést, 2006 óta látta el Nagymányokon a polgármesteri feladatokat, településvezetőként mindent megtett a falu, majd város fejlődése érdekében. Ezen időszak alatt, 2009-ben Nagymányok városi rangot kapott, mely a város életében mérföldkőnek tekinthető. Számos fejlesztés valósult meg, megváltozott a városközpont képe. 

Karl Béla tizenhét évig vezette Nagymányokot. Archív fotó: Makovics Kornél

A Déli Iparterület kialakítása a helyi és a környékbeli lakosok számára munkahelyet teremtett, az önkormányzati épületek (Művelődési Ház- és Sportcsarnok, Egészségház, Idősek Otthona, Óvoda és Bölcsöde, Orvosi Rendelő, Konyha) megújultak, jelenleg is több projekt folyamatban van. Nagymányok egy dinamikusan fejlődő településsé, egy igazán élhető kisvárossá vált az elmúlt, közel 20 évben. Mindezen eredmények sokak munkája nyomán, de a polgármester vezetése, irányítása és koordinációja mellett valósultak meg.

A polgármesteri tisztség betöltéséről – időközi polgármester választáson – várhatóan 2023. júniusában dönthetnek a nagymányokiak. Az új polgármester megválasztásáig az alpolgármester, Hucker András látja el a polgármesteri feladatokat. 

 Karl Béla a lemondás okairól is írt levelében.

 

 

Címkék#Karl Béla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában