Időjárás

2023.03.31. 15:34

Nem tréfa, jégesővel indulhat az április!

Elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombatra Tolna vármegye területére.

TEOL

A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Mint az OMSZ met.hu-n kiadott figyelmeztető jelzésében olvasható: zivatar alakulhat ki, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

A meteorológiai szolgálat Tolna vármegye mellett több vármegye területére is figyelmeztető jelzést adott ki a várható zivatarok miatt.

Az aktuális figyelmeztető jelzéseket ide kattintva találja!
 

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.04.01. (szombat) éjfélig

Péntek délutánig kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Pénteken délutántól az északi országrészben és ország északkeleti harmadán, illetve estétől a nyugati, délnyugati határvidék közelében válnak kedvezőbbé a feltételek záporok mellett kisebb eséllyel zivatarok kialakulásához. A legerősebb gócokat intenzív csapadék (10-20 mm), szélerősödés, esetleg apró szemű jég kísérheti.

Szombaton már nagyobb területen labilizálódik a légkör és nagyobb számban fordulhat elő zivatar (maihoz hasonló kísérőjelenségekkel), elsősorban a Dunántúl nyugati és déli felében valamint az északkeleti megyékben.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában