Megyei II. osztályú foci

2023.06.04. 07:17

Kilencet kapott a Fadd, tolnai sikerével a Bonyhád-Börzsönyé lett a bronzérem

Az utolsó fordulóban kiénekelték a harmadik helyet a Faddi SE szájából, így a jó hajrát kivágó Bonyhád-Börzsöny SE végzett dobogós helyen a megyei II. osztályú focibajnokságban.

B. S.

A 2022/2023-as megyei II. osztály bajnoka: a Nagymányoki SE

Fotó: Mártonfai Dénes

Egyetlen tétje volt a záró fordulónak a megye kettőben, hogy a Fadd vagy a Bonyhád-Börzsöny viszi-e el a bronzérmet. A szezon utolsó hétvégéjére úgy fordultak rá a csapatok, hogy ha Szőcs Richárd együttese legalább annyi pontot szerez, mint a völgységiek, megőrzik harmadik helyüket. A bajnok Nagymányok otthonában a 23. percben kerültek hátrányba a faddiak, akik végül 9–0-s vereséget szenvedtek. A gyenge tavaszi rajt után az idény végére összeállt börzsönyiek eközben 4–0-ra nyertek az éremre sokáig szintén esélyes Tolna otthonában, így sorozatban aratott harmadik győzelmükkel felléptek a dobogó legalsó fokára.

Az utolsó hat szezonban (leszámítva a legutóbbi utolsó helyet) valamennyiszer érmes helyen zárt a másodosztályban a Bonyhád-Börzsöny, három bajnoki cím és két bronz után ezúttal is harmadik lett.

Az már fordulókkal korábban eldőlt, hogy a Nagymányok egy év kihagyás után ül fel a megye kettő trónjára, míg a Mórágy a tavalyi bronza után – nyolc idényből hatodszor – szerez ezüstérmet.

Feik János a bajnoknak járó kupával, jobbján Stangliczky Ottóval, balján Barabás Ákossal és Süli Jánossal, a TMLSZ társadalmi elnökével
Fotó: Mártonfai Dénes

Megyei II. osztály, 22. forduló
Nagymányoki SE–Faddi SE 9–0 (5–0). Nagymányok, v.: Farkas R. (Lengyel S., Huszár). Gólszerző: Lajos D. (25., 45., 62., 64., 78., 80., a harmadik 11-esből), Bognár S. (23.), Illés Á. (32.), Pál I. (36.)
Tolna VFC–Bonyhád-Börzsöny SE 0–4 (0–0). Tolna, v.: Berengyán (Szabó P., Hauck). Gólszerző: Kósa (69., 90.), Baranyi (48.), Ettig (89.)
Aparhanti SE–Tengelici SE 5–3 (2–2). Aparhant, v.: Szappanyos (Kiss G., Kapéter J.). Gólszerző: Miklóssy (13., 63., a második 11-esből), Molnár N. (15., 74.), Bodó J. (52.), illetve Benizs (20., 23., az első 11-esből), Hábel (49.)
A Mórágyi SE–Kisdorogi FC mérkőzést vasárnap 17 órakor rendezik.

A Simontornya kizárásával a csapat madocsai mérkőzése elmarad, az ifimérkőzést 17 órakor rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!