Labdarúgás

2023.06.06. 11:18

Veretlenül megnyert bajnoki cím után köszönt le a DLK edzője

Nagy Norbert három idény után távozik a megyei harmadik vonal nyugati régiójában aranyérmet szerző Dombóvári LK-tól.

R. G.

Nagy Norbert (pirosban) a város másik csapata, a megye egyes Dombóvár FC összecsapásán – szurkolóként

Fotó: Makovics Kornél

Egy ezüstérem és két aranyérem. Ilyen mutatók után köszön le a DLK kispadjáról Nagy Norbert. Mondhatni, hogy a csúcson hagyja abba. Pár napja nyerte meg csapatával a megyei III. osztály Nyugati csoportjának küzdelmeit, de már tudni lehetett, hogy edzőként az az utolsó mérkőzése. 

Két éve Steiger Gábortól, a régi csapattárstól, a harcostárstól vette át a DLK szakmai munkájának irányítását. Első évében második helyig vezette a csapatot, aztán egy tragikus évben – amikor a kapus, Gazdag Tibor elhunyt – az utolsó pillanatban ért fel a csúcsra a társaival, mondhatni méltón adózva az elveszített jóbarát emléke előtt. A mostani idényben pedig címet védtek, pedig azt szokták mondani, ezt sokkal nehezebb megcsinálni, de nekik sikerült. Veretlenül, 17 győzelemmel, 3 döntetlennel, vereség nélkül lettek elsők, megelőzve a KSE Zombát és a Döbröközi KSE-t. 

Nagy Norbert, vagyis Nonó 64 mérkőzésen ült a DLK kispadján, csapata ebből 49-et megnyert, 10 alkalommal játszott döntetlent és a három év alatt mindössze öt alkalommal volt kénytelen vesztesen elhagyni a pályát. Az már csak hab a tortán, hogy játékosa, Kis Dániel Péter szerezte meg az osztály gólkirályi címét, ebben a szezonban 44 alkalommal volt eredményes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!