Együttérzés

2023.06.10. 07:00

Kamionos felvonulás Anett gyógyulásáért

Fél órára leállt a forgalom Szekszárd központjában, amikor közel száz kamion, hangos dudaszóval vonult végig a megyeszékhelyen.

TEOL

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Már közel három éve, hogy kamionos csoport támogatja egy paksi, idén 15 éves kislány, Etessy Anett terápiáját. A kislány gyógyíthatatlan betegségben szenved. A betegség neve hivatalosan: CMT2C, mely egy idegrendszeri betegség, melynek része az izmok fogyása.

A jótékonysági kamionos találkozó szervezője, Mészáros Réka, aki maga is kamionos, kérdésünkre elmondta, létrehoztak egy alapítványt, melynek neve: Anett Angyalai

Alapítvány, az itt összegyűlt pénzzel szeretnék a kislány betegségének a lelassításához szükséges terápiákat, illetve műtét biztosítani.

A műtét időpontját is lefoglalták, a jövő hónapban lesz, Barcelonában, a szükséges összeg pedig 5,5 millió forint, melyből a műtét utáni terápiára is tudnának költeni.

Jelenleg még a teljes összeg nem áll rendelkezésre, így kérik azokat, akik tudnak segítsenek. Az Őcsényből induló kamionos felvonulásra egyébként külföldi rendszámú járművek is érkeztek, mondta Mészáros Réka.

A kamionos találkozó szombaton is folytatódik a reptéren, színes programokkal, vetélkedőkkel, híres fellépőkkel várnak kicsiket és nagyokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában