Folytatódik az eljárás

2022.05.19. 07:00

Családi tragédia Csepregen - Még nyomoznak a kisfiú halála miatt

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt nyomoz a rendőrség a két és fél éves Máté halálának ügyében. Bűnösség megállapítása esetén akár hét és fél évet is kaphatnak a gyanúsítottak.

Vas Népe

Forrás: VN-archív

 Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, február 8-án egy két és fél éves kisfiú vesztette életét Csepregen egy ötgyermekes család házában. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy mi okozta a kis Máté halálát, a szándékos emberölés teóriája már a tragédia másnapján megdőlni látszott, de hírek kaptak szárnyra arról is, hogy a kisfiú beteg volt.

 Mindenesetre a nyomozás gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt jelenleg is folyamatban van a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán – tájékoztatta kérdésünkre szerkesztőségünket a Vas Megyei Főügyészség. Megtudtuk azt is, hogy a nyomozó hatóság a bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt két embert hallgatott ki gyanúsítottként.

 Az ügyben a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény – a halmazati szabályokra figyelemmel – akár hét év hat hónapig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – áll az ügyészség szerkesztőségünknek küldött közleményében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában