Szentivánéji Vigasságok

2022.06.25. 09:00

Vidámpark, tűztáncosok, máglyák - Koncertekkel, finom borokkal várják a szórakozni vágyókat – Tűzijátékkal zárul a nap

A köznyelvben Szent Iván éjszakáján az év legrövidebb éjjelét élhetjük át. A hétvégére számos Vas megyei településen terveznek programokat a varázslatos éjszaka kapcsán. Bár több helyen már pénteken megtartották a Szent Iván-éji rendezvények egy részét, még a szombati programok is izgalmas élményeket kínálnak a szórakozni vágyóknak.

Polgár Patrícia

Színes vidámparkká alakult a Csónakázótó környéke Szombathelyen

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Szent Iván éjszakája, ha nem is a legrövidebb, egészen biztosan a nyár legizgalmasabb éjjele. A régi hagyományok középpontjában a fényhozó, sötétséget és rosszat elűző tűz állt. Megyénkben tűzijátékkal és máglyagyújtással nyúlnak vissza a gyökerekhez. A varázslatos éjhez kapcsolódóan Szombathelyen az emlékmű és a Csónakázótó környékén rendezik meg a kétnapos Szent Iván-éji vigasságokat. Az európai hagyományokra épülő nyárköszöntő mulatságon szórakoztató szabadtéri zenei és egyéb rendezvények színesítik a programot. Az emlékmű alatti nagyszínpadon pénteken számos könnyűzenei koncertet hallgathattak meg a kilátogatók, ám a szervezők szombatra is színvonalas koncertekkel készültek. Ma 17 órától az Evilution Rock Band, 18 órától a Mokka Tribute Band, 20 órától az Inflagranti, 22.30 órától az Isis Big Band lép színpadra.

A programot éjfélkor tűzijáték zárja. Sokak örömére az idén is megnyitják a Szentivánéji Borligetet, amely az Ezredévi Parkban kap helyet. A park hatalmas fáinak köszönhetően napközben árnyék, este lámpafényes hangulat várja a vendégeket, miközben a finom borokat kortyolgatva szemük elé tárul minden esemény, ami a dombon és a nagyszínpadon történik. A Szentivánéji Borliget szombaton 14 órakor nyit ki. A borászok éjszakába nyúlóan várják oda mindazokat, akik egy jó hangulatú helyszínen szeretnének finom borokat kóstolgatni. Az ízletes italok mellé hangulatos muzsika is dukál: a borliget színpadán 19 és 20 óra között lesznek koncertek. Fellép majd Hollósy Kornél zongorista, Kiss Vivien énekes, a Movement Academy, a Somogyi Mihály és Paksi Liza duó, valamint a Somogyi Barna és Somogyi Zénó zenészduó. A rendezvény teljes ideje alatt lesz vidámpark a gyerekeknek, extrém játékok az adrenalinfüggőknek, de élménypark, hagyományos vásári játékok, továbbá gasztronómiai és kézműves vásár is várja a kicsiket és nagyokat. 

Répcelakon koncertekkel ünneplik meg a Szent Ivánéjt. Június 25-én, szombaton a Radó téren 18 órától Ciao, ciao Bambina címmel olasz slágerekből összeállított előadásával lép fel a Maya Trió, 19 órától pedig a Four Side koncertjét élvezheti a hallgatóság. A sárvári Nádasdy-várban az év leghosszabb éjszakájához kötődően több korosztálynak többféle műfajt kínálnak: múzeumi és szabadtéri programokat. A Múzeumok éjszakája programjai mellett szombaton 17 órakor Lóki György solymászbemutatóját tekinthetik meg a várudvaron az érdeklődők. 20 órától érkezik a vár színpadára a Back II Black zenekar, majd 22 órától az Eurodance Táncszínház tánckara az István, a király látványprodukcióval. Zárásként 22.30-tól a tűzimádók gyönyörködhetnek az akrobatikus mozgású tűztáncosokban, majd a „vár népe” 23 órától együtt vonul át fáklyákkal a Csónakázótó partjára, hogy meggyújtsák a máglyát. Éjfélkor pedig durran a tűzijáték. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában