Letartóztatás

2022.07.04. 14:52

Embertelen körülmények között szállított 31 menekültet az embercsempész, aki Nárainál okozott balesetet

A Szombathelyi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a litván állampolgár embercsempésznek a letartóztatását, aki 2022. július 2-án, Nárai területén szenvedett balesetet.

Vas Megyei Főügyészség

A megalapozott gyanú szerint az embercsempész 2022. július 2-án, a szerb-magyar határ közelében egy tehergépkocsiba felvett 31, többségében szír és afgán személyt, akik korábban illegálisan léptek Magyarország területére. A gyanúsított célja az volt, hogy a migránsoknak segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon történő átlépéséhez. 

Ennek érdekében őket a tehergépkocsi rakterében, összezsúfolva, étel és ital nélkül szállította a nyugati határ közelébe. Az embercsempész 2022. július 2-án a délelőtti órákban, Nárai területén elveszítette uralmát a jármű felett és azzal az árokba csapódott. A csempészett személyek elmenekültek, a gyanúsítottat azonban a kiérkező rendőrök előállították. A Szombathelyi Járási Ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását - közölte a Vas Megyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában