Még nincs vége

2022.07.05. 11:30

Amatőr vasi futballcsapatok gyűjtöttek: Lackó és Domi támogatására több mint 2 millió forint gyűlt össze

Összefogott az amatőr labdarúgó társadalom két beteg fiú megsegítése érdekében - jelentős összeg gyűlt össze.

Tóth Gábor

Lackó 19, Domi 18 éves. A két fiú Duchenne-féle (DMD) izombetegségben szenved, ami fokozatos leépüléssel jár. A járóképességüket 10 éves korukban vesztették el, és már a szív- és légzőizmokat is veszélyezteti a betegség - ami koruk előrehaladtával egyre súlyosbodik, már éjszakai légzéstámogató gépet használnak. A gyerekeknek mihamarabb részt kell venniük egy terápián, egy speciális kezelésen, ami  csak Amerikában érhető el. Ez az egyetlen lehetőségük, hogy a betegséget lassítsák, leállítsák, illetve jelentős életminőség-javulást érjenek el. A terápia gyermekenként 8-9 millió forintba kerül.

A megyei futballban játékosként, játékvezetőként is ismert és elismert Kovács Jenő a gyűjtés egy fő mozgatórugója, szervezője. Kovács Jenő mozgósította a megye amatőr futballcsapatait, a klubok pedig az utolsó két-három tavaszi fordulóban beszálltak a gyűjtésbe - a játékosok, szurkolók, klubvezetők adományaiból tetemes összeg gyűjt össze.

-A foci örök, hihetetlenül erős közösségeket épít, öröm volt találkozni mindenkivel, aki segítette a gyűjtésünket - fogalmazott Kovács Jenő. -  Köszönjük a sok boldog percet, szeretetet, amit kaptunk - külön köszönöm az MLSZ Vas Megyei Sportigazgatóságának, főleg Dobány Lajos igazgató úrnak a hozzáállását, aki első szóra rábólintott a kezdeményezésre. Felsorolni sem tudnám azt a sok jó embert, aki mellénk állt. Viszont mindenképp kiemelném Csepreg focicsapatát, a klub elsőkét állt az ügyünk mellé, mintegy elindítva a lavinát - később számtalan csapat csatlakozott a gyűjtéshez. Óriási összeg, több mint kétmillió forint gyűlt össze az egyesületektől a srácok megsegítésére. Megköszönöm a kupakgyűjtők erőfeszítéseit is, csak a fejünket kapkodtuk, mennyi energiát tettetek bele a munkába Barki Veronikával az élen.  Köszönöm továbbá Darvas Mirella áldozatos munkáját is, aki a Szentivánéji rendezvénysorozat alatt segítette, koordinálta a gyűjtést. Persze a harc folytatódik, messze még a vége!

Kovács Jenő a teljesség igénye nélkül megpróbálta felsorolni a gyűjtésben résztvevő csapatok nevét: Csepregi SE, Bucsu KSK, Kőszegi Lóránt FC, Vasi Bádogos Kft. Táplán SE, Vép VSE, HSE Vasalja, Söpte SE, Büki TK, Kőszegfalvi SE, Tiszafüredi VSE, Sárvár FC, Petőfi SE Vasszécseny, Tanakajd TC, Szentpéterfai SE, Sé Honvéd SE, Celldömölki VSE-Vulkánfürdő, Haladás-Viktória FC, Haladás VSE-Zanati SE, Acsád-Meszlen SE, Sorkifalud-Ganógeregye SK, Pecöl SE, Szeleste-Pósfa SE, Csákánydoroszlói KSE, Bozsoki SE, Gérce-Vásárosmiske KSE, Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK, Répcevölgye SK Bő, Egyházasrádóci SE, Vasi Játékvezetők, Gyöngyöshermán-Szentkirály SE, Nemeskoltai KSK, Szombathelyi Haladás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában