Reakció

2022.07.05. 18:30

A törölt járatok visszaállítását vasi polgármesterek kérték: megérkezett a Volánbusz válasza

VN

Forrás: Huszné Sebők Orsolya

Ahogy megírtuk: öt település polgármesterei kérték a Volánbusztól egy számukra fontos megszűnt járat visszaállítását.

A társaságnak lapunk is feltette kérdéseit, kedden megérkezett a válasz. 

A társaság levelében leírja: a Szombathely – Sümeg és Sümeg – Szombathely viszonylatban közlekedő  járatok megszüntetésére azért került sor, mert a Sárvár – Jánosháza – Sümeg útvonalon az idén tavasszal végzett utasszámlálás adatai szerint mindkét irányban rendkívül alacsony (0-5 fő) volt az utasok száma.

Megjegyezték, hogy Szombathely és Sárvár között egyéb autóbuszjáratokkal és vasúton, Szombathely és Jánosháza között pedig vasúton celldömölki átszállással a továbbiakban is lehetséges a közlekedés. Arról, hogy a törölt járat által érintett kistelepülések lakói hogyan oldhatnák meg a városokba való eljutást, nem tettek ajánlást.

A Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának munkatársa levelében arra is kitért, hogy a június 16-ától bevezetett módosításban érintett járatokkal kapcsolatban beérkező észrevételeket folyamatosan figyelemmel kísérik és amennyiben indokolttá válik, kezdeményezni fogják a menetrend újbóli módosítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában