Kijáró

2022.08.19. 11:39

Így tombolt a vihar Ausztriában - Öten, köztük két gyerek életét vesztette - fotó

A heves viharok következtében, a kidőlt fák miatt Ausztriában csütörtök késő délután öt ember életét vesztette. Burgenlandban viszonylag csendes volt az időjárás – számolt be az osztrák közszolgálati média.

vaol.hu

Forrás: orf.at

Ausztria-szerte jelentős károkat okozott a csütörtöki vihar. A pusztítás miatt a karintiai Lavanttalban egy 4 és egy 8 éves gyermek vesztette életét. További 13 ember megsérült, közülük ketten súlyosan. Georg Fejan kerületi kormányzó az esti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a sérültek között öt kiskorú is van. Kiküldték a válságkezelő csoportot.

A vihar 15 óra 30 perc körül talán tíz percig, a fákat kidöntő széllökés pedig csak néhány másodpercig tartott. A vízimentő szolgálat tájékoztatása szerint ilyen elemi eseményre még nem volt példa a környéken: 50 centiméter magas hullámokat rögzítettek a tavon. Fák dőltek a fürdőlátogatókra.

Forrás: orf.at

Alexander Van der Bellen szövetségi elnök a közösségi oldalakon fejezte ki együttérzését: „Karintia és Stájerország egyes részeit heves viharok sújtották, és többen súlyosan megsérültek. Mérhetetlen tragédia, hogy két gyerek meghalt a viharban. Ez mélyen érint engem. A gondolataim a családjukkal járnak” – írta az elnök. Karl Nehammer (ÖVP) kancellár a családok szörnyű sorscsapásáról beszélt.

Az Alsó-ausztriai Gamingban villám csapott egy fába. A közelben tartózkodó embert halálra nyomta a kidőlt fa – írja az ausztriai közszolgálati média.

Burgenlandban szerencsére nyugodtabb volt a helyzet. A tűzoltók főként fakidőlésekhez kaptak riasztást. Személyi sérülésről nem érkezett hír – olvasható a burgenland.orf.at-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában