Haderőfejlesztés folytatódik

2022.09.26. 14:00

A repülőklub alelnöke a 250. vasi önkéntes területvédelmi tartalékos katona - Ott voltunk az ünnepélyes aláíráson - fotók

Szerződést kötött a Magyar Honvédséggel hétfőn a 250. Vas megyei önkéntes területvédelmi tartalékos katona.

Merklin Tímea

Fotó: © Cseh Gábor

– Olyan időket élünk, amikor egyszerre két irányból érnek minket és a biztonságérzetünket befolyásoló kihívások. A szomszédunkban egy szűnni nem akaró, bizonytalan kimenetelű háború dúl, és a déli határaink mentén is egyre intenzívebbé váló illegális migráció tapasztalható – erről beszélt Soós Gyula alezredes, a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka a köszöntőjében. Hozzátette: a magyar kormány által létrehozott honvédelmi alap lehetővé teszi, hogy a korábban elindított haderőfejlesztési program a háborús infláció ellenére az eddiginél erőteljesebben folytatódjon. Mint mondta, a haditechnikai fejlesztések mellett szakmailag kiválóan felkészített katonákra van szükség. Olyan önkéntesekre is, akik a civil életük mellett támogatják a haderő munkáját, akik veszélyhelyzetben sem riadnak vissza attól, hogy segítséget nyújtsanak az országnak. A toborzástámogatásért köszönetet mondott dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornoknak, megyei katasztrófavédelmi igazgatónak és dr. Baán Mihály alezredesnek, a megyei védelmi bizottság titkárának.

Vámos Zoltán főispán, a megyei védelmi bizottság elnöke kiemelte: nincs nemesebb feladat, mint a hazát védeni, és mindent meg fognak tenni azért, hogy jövőre meglegyen a 300. vasi tartalékos katona. A főispán a védelmi bizottság és a kormány nevében is gratulált a 250. szerződéskötőnek, aki a Szombathelyi Repülőklub alelnöke, Harami Mátyás. A fiatalember az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóaljába jelentkezett, amelynek parancsnoka, Sásdi Imre alezredes elmondta, hogy a repülőklubbal való szorosabb kapcsolat számukra a nyilvánosság, a fiatalok megszólításának további lehetőségeit jelenti.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában