Sajtótájékoztató

2022.09.28. 18:41

Fidesz: Nemény András elhibázott döntéseinek árát ne a szombathelyiekkel fizettesse meg!

Nem szavazza meg a szombathelyi Fidesz-frakció Nemény Andrásék megszorító csomagját – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

- Az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt – amit a magyar balliberális európai parlamenti képviselők is támogatnak – jelentkező válság eredményeként a szombathelyi városvezetés megszorító csomagot jelentett be. Nemény Andrásék megszorító csomagja elsősorban a fiatalokat és az időseket érinti és élhetetlenné teszi a belvárost – fogalmazott Illés Károly frakcióvezető a szerdai sajtótájékoztatón, amit a Fidesz-irodában tartottak. 

- Átgondolatlan döntések sorozata ez a megszorító csomag, ezért a Fidesz-frakció nem támogatja a csütörtöki közgyűlésen annak elfogadását. Emlékeztetett: 2019-ben a jobboldali városvezetés egy jó állapotban lévő, anyagiakban is bővelkedő költségvetést adott át a baloldali politikusoknak. Illés Károly szerint a Nemény András által irányított városvezetésnél rombolás, panaszkodás, kormányra mutogatás, mutyizás, a haveroknak pozícióosztogatás látható, most pedig itt a megszorító csomag.

© Cseh Gábor
 Forrás: Cseh Gábor

- Nemény elhibázott döntéseinek árát ne a szombathelyiekkel fizettesse meg! - hangsúlyozta a politikus, aki példákat is említett: többmilliós végkielégítésekről, a „propaganda médiaközpont” 168 milliós költségvetéséről és a Fő téri wc csaknem 20 milliós felújításáról is szólt.

- Miközben Nemény András folyamatosan a kormány ellen uszít, a kormány a napokban döntött arról, hogy 320 millió forint pluszforrás érkezik a szombathelyi önkormányzathoz. A szabad felhasználású pénzt mire fordítják? - ezt a kérdést is feszegette Illés Károly, aki kitért arra is: Megdöbbentő, hogy miközben a szombathelyieket 600 forintos parkolási díjjal sarcolják, a polgármester és az alpolgármesterek által is használt városházi autók tankolására csak az elmúlt 3 hónapban 1,7 millió forintot költöttek. 

- Nem tartjuk megalapozottnak a Savaria mozi bezárását, különösen most. Az őszi-téli hónapokban mutatják be a nagyszabású filmeket és ilyenkor van a mozinak a legtöbb bevételi forrása – erről már Horváth Gábor önkormányzati képviselő beszélt, aki rámutatott arra is: a Savaria Filmszínház bezárásával a polgármester lemond az itt üzemeltetett vendéglátóegység bérleti díjáról is: az havonta 1,2 millió forintra rúg. A mozi december 31-éig történő üzemeltetéséhez egyébként mintegy 8,5 millió forintra lenne szükség – tudtuk meg a képviselőtől, aki szerint ezt a forrást az Agora Savaria Kulturális és Médiaközpont Nkft.-n belül, az önkormányzati hetilappal kapcsolatos intézkedésekkel el lehetne érni.

© Cseh Gábor
Forrás: Cseh Gábor

Előzmények:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában