Kormányzati támogatás

2022.10.05. 15:39

Újra van falubusza Kőszegpatynak

Miután az előző egy balesetben totálkárosra tört, égető szüksége volt a településnek egy új falubuszra. A kormány támogatásával már munkába is állt az új jármű.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Ohr Tibor

Tavaly pályázott a Magyar falu programban, de nem nyert támogatást falubuszra Kőszegpaty önkormányzata. A falugondnoki szolgálatot továbbra is a régi járművel látták el – decemberig.  Akkor ugyanis, egy hóeséses napon, balesetben totálkárosra tört az autó. Helyettesítéssel, saját gépjárművekkel oldották meg a helyzetet, hiszen a gyerekeket, időseket, az ételt továbbra is szállítani kellett. Májerhoffer Attila polgármester elmondta: januárban újabb pályázatot nyújtottak be, amely már sikeres volt. Mintegy 15 millió forintot nyertek az új jármű beszerzésére. – Ha van hely, ahova jó helyre kerülhetett a támogatás, akkor ez az. Köszönjük az országgyűlési képviselő közbenjárását is az ügyben – fogalmazott. A történet ezután újabb fordulatot vett: az ígért 8-10 hónapnál jóval előbb használatba is vehették az új falubuszt.

A közelmúltban Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője személyesen gratulált a beruházáshoz. – Kőszegpaty számára kiemelkedő fontosságú volt a falubusz beszerzése, amelyre a Kormány Magyar falu programja adott lehetőséget. Korábban ugyanezen forrásból közterületi eszközöket lehetett beszerezni és a Közút végzett útfelújítást. A település mellett eközben zajlik a vidékfejlesztési program révén egy útépítés – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában