Két független jelölt indult

2022.12.05. 14:03

Kisunyom: új polgármester a település élén - Szita Tímea nyilatkozott portálunknak

Polgármester-választást tartottak vasárnap Kisunyomban, mert a korábbi polgármester, Szekeres Zsuzsanna családi okok miatt lemondott tisztségéről. Az új polgármester Szita Tímea lett.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Két független jelölt indult a polgármesteri posztért. A választást Szita Tímea nyerte 116 szavazattal, Lovranicsné Spéder Katalin 84 voksot kapott. A választási névjegyzékben 368 fő szerepelt, ebből kétszázan mentek el szavazni, mindenki érvényes voksot adott le. 

Az új polgármester, Szita Tímea már második ciklusát töltötte a testületben képviselőként. Tervei között szerepelt, hogy a következő, 2024-es önkormányzati választásokon jelölteti magát polgármesternek. Az élet felülírta a terveit, erre előbb került sor.  

-Tősgyökeres kisunyomi vagyok, ezért szívügyem a település sorsa. Szüleim, nagyszüleim itt éltek, az egész gyermek- és fiatalkorom ide köt, ehhez a mindig dolgos, szeretni való közösséghez. A családom - édesanyám, a férjem és a fiam - büszkén támogatnak ebben a nem kis felelősséggel járó munkában - mondta elöljáróban Szita Tímea, aki már tizenegy éve a Takarékbank Zrt.-nél dolgozik pénzügyi tanácsadóként és mentorként. Munkahelyi vezetői előzetesen támogatásukról biztosították Tímeát, így nem adja fel az állását, társadalmi megbízatású polgármesterkét dolgozik majd.  

Az új polgármester céljai között szerepel egy egységes képviselőtestület létrehozása, a lakosság rendszeres tájékoztatása, a pályázati lehetőségek kiaknázása, a település civil szervezeteinek bevonása a különféle programokba,  az együttműködés a szomszédos településekkel, a környezet tisztán tartása, szépítése, parkosítása, a folyamatos egészségügyi ellátás biztosítása, a szociálisan rászorulók támogatása, az önkormányzati utak, járdák felújítása, a csapadékvízelvezetés megvalósítása, valamint a település működőképességének fenntartása. 

-Hiszek abban, hogy egy jó hangulatú, hatékonyan és konstruktívan együttműködő csapat tartósan képes sikereket elérni, akár nehéz körülmények között, változó kihívások mellett is - mondta zárszóként Tímea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában