Módosult

2023.01.28. 14:25

Módosult a parkolási rendelet Kőszegen

Az idei első kőszegi képviselő-testületi ülésen kilenc napirendi pontot tárgyaltak a képviselők. Tárgyaltak a fizető parkolókról szóló önkormányzati rendelet módosításáról. Döntöttek az orvosi ügyelet ellátására vonatkozó beszerzési eljárás megindításáról.

BTK I've been waiting for you.

Fotó: SZP

Változik a parkolási rendelet a tavaly év végi módosításhoz képest. Akkor az 1. számú postával szemben, a templom közvetlen szomszédságában lévő szakaszon 20 perc várakozási korlátozás lépett hatályba. A kirakott közlekedési táblát többen úgy értelmezték, hogy a 20 percre nem kell parkolójegyet váltani. Újragondolta az önkormányzat: ezen a szakaszon díjmentes várakozást biztosítanak úgy, hogy a 20 perces időkorlátot fenntartják. Az Árpád-házi iskola előtt a várakozóhely tábla alá kiegészítésként 15 perc időkorlátot helyeztek ki, ami az iskolába érkező gyerekek szüleinek biztosít várakozási lehetőséget. Valamint a korábbihoz képest: a II. övezetbe sorolt, Várkör 44. számú ingatlan előtt hétfőtől péntekig 8.30 és 17 óra között kell parkolási díjat fizetni.

Az önkormányzat gondoskodik az orvosi ügyeleti ellátás megszervezéséről. A feladatra a Pusztai Egészségügyi Bt.-vel kötött szolgáltatási szerződés február 18-án lejár. Az ügyelet ellátására vonatkozó beszerzési eljárást le kell folytatni. A szolgáltatási szerződést a nyertes ajánlattevővel 2023. június 30-ig köti meg a város 11.451 fős lakosságszámmal kalkulálva.

 

Horvátzsidány, Kiszsidány, Ólmod és Peresznye polgármesterei kérelemmel fordultak az önkormányzathoz: szeretnék, ha a védőnői szolgáltatás a Horvátzsidány, Csepregi utca 4. szám alatti orvosi rendelő védőnői helyiségében telephelyi minőségben történjen. A szükséges eszközök rendelkezésre állnak, a feltételek biztosítását az érintett önkormányzatok vállalják. Az érvényben lévő szerződések szerint a kőszegi fenntartású Kőszegi Szociális Gondozási Központ útján látja el a város a védőnői ellátást. A kérelmező önkormányzatokkal a szerződések módosításhoz szükséges az új telephely felvétele az intézmény alapító okiratában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában