A vihar miatt is vonultak

2023.02.04. 19:19

Kandallóból kipattant szikra okozhatott tüzet Bükön

vaol.hu

Forrás: Csepreg ÖT

Szombaton valamivel reggel 6 után kaptuk első riasztásunkat Bükre lakóházban keletkezett tűzhöz. A tüzet mely valószínűleg a lemez kandallóból kipattant szikra miatt keletkezett és meggyújtotta a bekészített kályhakész tüzifát egy darab gyorsbeavatkozó sugárral légzőkészülék használata mellett eloltott egységünk, majd a tüzifát kihordta a házból és ventilátorral átszellőztette az épületet. Vonult Csepreg ÖT I-es és Csepreg Tartalék. Szombathely HTP I-es visszafordításra került - közölték a csepregi tűzoltók.

Az eset felszámolása közben és utána rövid időn belül Zsira és Sopronhorpács között, Zsira és Répcevis között, valamint Répcevisen is fakidölések történtek. Ezeket a káreseteket információink szerint Répcevis ÖTE, Sopronhorpács ÖTE és Sopronkövesd KVÖ számolták fel.

A következő riasztást Újkér és Iván közötti útszakaszra kaptuk fakidőléshez. Lövő ÖTE is vonult az esethez. Az utat teljes szélességében elzáró fa feldarabolásra, az út megtisztításra került.

Épp hogy befejeztük a káreset felszámolását Tömördre kaptuk a következő jelzést fakidőléshez. Ide Szombathely HTP I-es is riasztásra került. Egységünk Kincsédpuszta térségében visszafordításra került.

Következő jelzést Csepreg Fehér utcába kaptuk leszakadt, magasban lógó ághoz. Az eset jellege téves jelzés volt. Önkormányzat értesítve lett az utcában több helyen vezetékekbe nőtt faágak miatt.

Rövid kb. 1,5 órás "szünet" után kaptuk a következő jelzést Simaság és Lócs közötti szakaszra ahol egy fa dőlt villanyvezetékre és füstölt. Az egység itt először egy másik fakidőléssel találkozott, ahol az út melletti terület tulajdonosa már feldarabolta az útra borult fát.

Az egység segédkezett az út megtisztításában.

Ezek után találta meg az egység egy nem a közúton lévő területen a riasztásban szereplő helyet, ahol egy szántóföldön hevert egy villanyvezeték. Gyalogos felderítés alapján megtalálta egységünk a bejelentésben szereplő fàt is. A fa ekkor már teljesen kidőlt, villanyvezetéket elszakította, már nem izzott, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség, az áramszolgáltató értesítésre került.

Szertárba való visszatérés után röviddel kaptuk a jelzést, hogy a csepregi Malomkertben bejáratnál kidőlt egy fa. Az egység motoros láncfűrészekkel a fát feldarabolta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában