Régi városi strand

2023.02.07. 14:05

Elkezdték az új parkolók építését a Markusovszky-kórháznál

Megkezdődött a szombathelyi Egészségügyi Alapellátó mögött az új parkolók építése. Negyvenhat helyet alakítanak ki önkormányzati forrásból.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Unger Tamás

Civil kezdeményezés hívta fel jobban a figyelmet tavaly a Markusovszky-kórház körüli parkolási gondokra

Ismert, a közgyűlés baloldali többsége a vitatott ingatlancsomagban értékesítette mintegy nettó 82 millió forintért a régi városi strand területét. A kórházi egészségügyi dolgozók szakszervezetének vezetői és a Nyugat-Dunántúli Regionális Mentőszervezet vezetője egy éve nyílt levélben kérte a szombathelyi közgyűlés tagjait, vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy a régi strand helyén ne üzletek, lakások és garázsok épüljenek, hanem a terebélyes fák megőrzésével egy árnyas parkoló létesülhessen. Rámutattak: „Amennyiben a parkolók helyett lakóépületek kerülnek kivitelezésre, abban az esetben még inkább el fog lehetetlenülni a kórház melletti parkolás, különös tekintettel arra, hogy jelen pillanatban is óriási hiány van a kórház környéki parkolókból”.

Civilek aláírásgyűjtést is indítottak, amihez rövid idő alatt több, mint 1500-an csatlakoztak.

A régi városi strand helyén egy árnyas parkoló építéséhez kormányzati forrást ígért dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Horváth Attila, Szombathely alpolgármestere később sajtótájékoztatón osztotta meg: csaknem 80 parkoló tervezése és kivitelezése várhatóan 295,5 millió forintba kerülhet, a műszaki ellenőr költsége további 2,8 millió forint.  

Végül meghiúsult a régi városi strand önkormányzati visszavásárlása, ott megépülhetnek a lakások, az üzlethelyiségek és a garázsok. Az Egészségügyi Alapellátó mögött ugyanakkor önkormányzati forrásból 46 parkolóhelyet alakítanak ki. Már decemberben átadták a munkaterületet, az építési munkák pedig láthatóan megkezdődtek az Egészségügyi Alapellátó mögött. Az előzetes kalkulációk szerint 32 millió forint beruházási költséggel számoltak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában