Rendőri intézkedések

2023.03.27. 10:37

A vasi utakon történt: 35 éve végleg eltiltották a vezetéstől, a 84-es főúton kapcsolták le a rendőrök

Police.hu

Forrás: Police.hu

A celldömölki egyenruhások 2023. március 24-én, a délutáni órákban a 8412-es számú úton intézkedtek egy pápai sofőrrel szemben, aki úgy vett részt autójával a forgalomban, hogy őt a bíróság 1988-ban végleg eltiltotta a vezetéstől. Az igazoltatás során megállapították továbbá, hogy a gépkocsira a férfi egy másik autó rendszámát szerelte fel és így közlekedett vele. A férfit a rendőrök előállították, gyanúsítottként kihallgatták és ellene járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak - tájékoztat a részletekről a rendőrség hivatalos oldalán

Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök.

Egy szombathelyi férfi 2023. március 25-én, a reggeli órákban a 8701-es számú úton közlekedett autójával Szombathely irányába. Haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát járműve felett és a vízelvezető árkon keresztül egy kerítésen át a mezőgazdasági területre csapódva állt meg. A helyszíni szemle adatai alapján megállapítható volt, hogy a sofőr nem használta biztonsági övét. A gépkocsivezető a balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyosan megsérült. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálják.

Egy egyiptomi állampolgár elektromos rollerrel közlekedett 2023. március 25-én, a délutáni órákban, Szombathelyen, a Bálványkő utcában található kerékpáros és gyalogúton. Haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva behajtott a 86-os és 87-es számú főutak kereszteződésébe, ahol összeütközött egy ott közlekedő személyautóval. Az elektromos rollerrel közlekedő 22 éves személy a balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyosan megsérült. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálják.

Az elmúlt 72 órában az egyenruhások két, olyan sofőrt is igazoltattak, aki szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé. Egy helyi motorost Szombathelyen, egy porpáci gépkocsivezetőt pedig Sárváron igazoltattak a rendőrök. Mindkét járművezetővel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában