Kézilabda

2023.03.29. 19:37

Gálázott az ETO: helytállt az SZKKA a Győr ellen a kupában - fotók

A női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében gálázva jutott a legjobb négy közé a Győr az SZKKA ellen.

Sütő Dániel

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: MDSZ

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Győri Audi ETO KC 15-39 (10-20). Szombathely, Arena Savaria, 1500 néző, női kézilabda Magyar Kupa-mérkőzés, negyeddöntő, vezette: Hársfalvi Zs., Mórocz R.

SZKKA: Christe – Balogh P., Pődör B. 2, Pődör R., Szmolek 4, Kulcsár 1, Varga N. . Csere: Fritz – Horváth A. 3, Győri 2, Tanaskovics 2, Biró 1, Tóth B., Pál, Lékai. Edző: Pődör Zoltán.

Győr: Leynaud, Toft (kapusok), Haugsted 2, Blohm 7, Schatzl 2, Brattset, 1 Hansen 2, Gros 7, Ryu Eun Hee 1, Oftedal 3, Győri-Lukács 1, Fodor Cs. 1, Nze-Minko 6, Broch 3, Faluvégi 2, Despotovic 1. Edző: Ambros Martín.

Az eredmény alakulása. 8. perc: 2-5. 18. p.: 4-11. 24. p.: 6-16. 37. p.: 11-25. 46. p.: 13-32. 56. p.: 14-37.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 1/2, ill. 6/6.

Remek hangulat és közel fél ház fogadta szerda este az Arena Savariában pályára lépő NB I/B.-s Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, valamint a sokszoros magyar-, ötszörös BL-győztest, az NB I.-es tabellát jelenleg is vezető Győri Audi ETO KC-t. Ahogyan az várható volt, a vendégek már az első percekben ízelítőt adtak abból a magas szintű kézilabdából, amellyel szemben nemcsak idehaza, hanem nemzetközi porondon is sokszor képtelenek felvenni a versenyt az ellenfelek. Igaz, nem forgott maximum fordulatszámon az ETO, mégis zongorázni lehetett a csapatok közti sebességbeli különbséget. A kezdeti bizonytalanságot követően egyre inkább felbátorodott a hazaiak játéka, akik igyekeztek becsülettel állni a sarat a világsztárokkal teletűzdelt vendégek ellen. Tisztességes 10-gólos ETO-előnnyel zárult az első félóra (10-20).

A második félidő első öt percében kissé az öltözőben ragadt az SZKKA, míg a Győr további négy góllal növelte fórját (10-24). A kisalföldiek leckét adtak a szombathelyieknek védekezésből is, hiszen a 31. és az 54. perc között mindössze csak háromszor találtak be a Pődör-lányok, viszont meg kell említeni azt is, hogy a kihagyott hazai helyzetek jó része a kapufán csattant. Az utolsó percekben a SZKKA fiatal tehetségei is lehetőséget kaptak a bizonyításra, amivel igyekeztek élni. Gálázva, 24 gólos győzelmet aratva jutott be Ambros Martín csapata a legjobb négy közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában